Nefiks
Sreda, 26 September 2018
Test1

BREZPLAČNA
USPOSABLJANJA

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

NA OBISKU: ART:TEČAJI

sola 13jpgKo s temačnega hodnika brez oken stopiš skozi vrata, na katerih piše art:tečaji, te presenetijo velika okna, ki dajejo svetlobo prostoru z veliko delovno mizo. Na rdečih stolih okoli nje ponavadi sedijo tečajniki, bodoči študentje arhitekture ali oblikovanja. Art:tečaji je namreč vodilna ustanova za pripravo na sprejemne izpite za srednje šole in fakultete, na katerih preverjajo likovno nadarjenost. Obenem pa pri njih vodijo tudi tečaje za prosti čas.

Beri dalje

Simbioz@ vabi k sodelovanju

 

Simbioz 1

 Projekt Simbioz@, vseslovenski prostovoljski projekt za učenje veščin računalništva in mobilne telefonije za starejše, se bo v medgeneracijskem duhu odvil tudi v letu 2012, ki je evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijskega dialoga. Brezplačne delavnice se bodo po celi Sloveniji odvile med 15. in 19. oktobrom. Prijave potekajo preko spletne strani, telefonske številke 040 940 888 in Info točk na Si.mobilovih izpostavah po celi Sloveniji.

 

Beri dalje

Kam in kako po zaposlitev

Prehod med koncem študija  in prvo redno zaposlitvijo  predstavlja za mladega človeka pomembno prelomnico in vstop v resnejše obdobje življenja. Pravice kot so: štipendija, urejeno zdravstveno zavarovanje po starših, ter možnost dela preko študentskega servisa vam prenehajo z dnem diplomiranja in vaš status se glasi: brezposelna oseba. Kaj sedaj? Verjetno vam je takrat še najbolj jasno, da boste aktivno iskali službo. Vendar pa je treba hkrati poskrbeti za ureditev pravic, ki so vam prenehale s potekom statusa. V nadaljevanju je naštetih nekaj pomembnejših korakov, ki jih boste morali opraviti, ko zaključite z rednim šolanjem in vstopate na trg delovne sile.

Beri dalje

Unemployee of the year

251118 10151115665113451 110472301 n

Benetton je pred kratkim začel odlično kampanjo, ki se hkrati ukvarja tudi z zelo aktualno problematiko brezposelnih mladih. Brezposleni med 18 in 30 let se lahko na njihovi spletni strani http://unhate.benetton.com/prijavijo s svojim projektom. Benetton bo 100 najboljšim projektom podelil 5.000 EUR - vsakemu!

Vir: Agencija 101

ACTA natečaj – Active citizens take action

Rok prijave: 31. 10. 2012

Zavod Za in proti vabi vas, da s svojimi prispevki sodelujete na natečaju ACTA in razmišljate o:

- ACTI oz. podobnih dokumentih, ki se sedaj pripravljajo – kaj se sedaj s temi dokumenti dogaja v političnih strankah, vladi, parlamentu in kaj v civilni družbi, v Sloveniji, v EU, globalno;

- koliko je civilna družba vključena v razprave ali vlada in parlament sodelujeta s civilno družbo pri iskanju rešitev;
- kaj vi mislite o vsebinah, s katerimi se ACTA ukvarja kot so regulacija avtorskih pravic, pravici do anonimnosti na Internetu, zaščiti zasebnosti;
- kakšno stališče imate o fenomenih kot so hekerji, Anonymus, Wikileaks;
- ali podpirate pirate in piratske stranke;
- ali e-participirate;
- ali mislite, da so bila socialna omrežja res odločilna za arabsko pomlad.

Beri dalje

Simpozij na temo neformalno pridobljenega znanja in memorandum

IMG 1506

V organizaciji mreže Minvos je 26.9.2012 med 12h in 14h v prostorih MIZKŠ potekal simpozij "PRIZNAVANJE IN POMEN NEFORMALNO PRIDOBLJENEGA ZNANJA V NEVLADNIH ORGANIZACIJAH V TEORIJI IN PRAKSI V SLOVENIJI IN EVROPI". Naslovna tema je bila obravnavana z vidika sledečih gostov: mag. Borut Mikulec, izr. prof. dr. Hozjan, Katarina Bremec - Slanič, dr. Zoran Jelenc in Nataša Hafner Vojčič. O čem so spregovorili si lahko preberete v nadaljevanju.

Beri dalje