Nefiks
Torek, 23 Oktober 2018
Test1

BREZPLAČNA
USPOSABLJANJA

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

Subvencija za zaposlitev brezposelnih prejemnikov socialne pomoči

Zavod RS za zaposlovanje spodbuja zaposlovanje prejemnikov denarne socialne pomoči za najmanj eno leto za polni delovni čas. Prijavijo se lahko delodajalci (razen sektorja države), ki so pravne ali fizične osebe, registrirane za opravljanje dejavnosti v Sloveniji najmanj eno leto. Subvencija znaša 4.500 EUR za zaposlitev s polnim delovnim časom (40 ur na teden) oziroma sorazmerno manj za zaposlitev s krajšim delovnim časom (v skladu z odločbo o invalidih).

Beri dalje

Natečaj Imagine all the Water

Želiš prihraniti vodo in k temu spodbuditi tudi druge? Spletna stran Imagine All the Water z zanimivimi animacijami prikazuje, kolikokrat moraš početi stvari, kot so tuširanje, splakovanje stranišča ali zalivanje rože, da porabiš enako količino vode, kot je potrebna za izdelovanje izdelkov, kot so pica margarita, majica ali list papirja. Še vedno je pet izdelkov brez animacije: hamburger, pivo, kava, čokolada in čevlji.

Beri dalje

(P)Rožna mladina za bolj informirane mlade

V prvi polovici leta se je odvil projekt (P)Rožna mladina, v okviru katerega sta nastala spletna stran in tiskan Vodnik z informacijami, ki jih mladi potrebujejo za lažje in uspešnejše krmarjenje po svetu dela. Pri njih lahko dobiš naslednje informacije:

  • - Kako in kje iskati delo,
  • - Različne možnosti dela, ki jih najdeš v meniju desno,
  • - Brezposelnosti oziroma kaj v času, ko dela še ni,
  • - Iskanje dela v tujini,
  • - Možnosti dela za mlade tuje državljane v Sloveniji.

Beri dalje

Diplomanti socialnega dela pozor!

Izšel je javni razpis za spodbujanje zaposlovanja iskalcev prve zaposlitve – pripravnikov na področju socialnega varstva, ki iščejo prvo zaposlitev po pridobljeni stopnji in vrsti izobrazbe. Ciljna skupina javnega razpisa so iskalci prve zaposlitve na področju socialnega varstva, ki iščejo prvo zaposlitev po pridobljeni stopnji in vrsti izobrazbe, kot jo predpisuje ZSV za pripravnika na področju socialnega varstva.

Beri dalje

Te mika ZN?

Združeni narodi so razpisali nekaj delovnih mest za vse, ki vas mikajo politične, novinarske in podobne vode. Razpisana delovna mesta, na katera se lahko prijavite:

2012 YPP EXAMINATION – POLITICAL AFFAIRS, več tukaj
2012 YPP EXAMINATION – RADIO PRODUCER (Portuguese or Kiswahili), več tukaj
2012 YPP EXAMINATION – SOCIAL AFFAIRS, več tukaj

 

Ste vedeli, da lahko življenjepis in priporočila ustvarite v sistemu e-Nefiks? Poskusite!

Vir: LMIT

Mednarodni dan mladih 2012

Statistika kaže, da se 95 % mladih med 15. in 19. letom izobražuje, da je 46 % mladih med 20. in 24.letom je delovno aktivnih; pri tej starosti živi z vsaj enim staršem okrog 75 % mladih. Med mladimi v starosti 25 - 29 let je tri četrtine delovno aktivnih, pri starših pa jih še vedno živi več kot polovica. 12. avgusta je mednarodni dan mladih, ki so ga letos Združeni narodi podnaslovili z geslom Ustvarjanje bolšjega sveta v partnerstvu z mladostjo.

Beri dalje