Nefiks
Torek, 23 Oktober 2018
Test1

BREZPLAČNA
USPOSABLJANJA

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

Bodi UP – Sodeluj v natečaju za iskanje glagola

Slovenska filantropija z novo kampanjo Bodi UP pripravlja natečaj za novi slovenski glagol za prostovoljsko delo in najboljši esej na temo prostovoljstva. Slovenska filantropija želi z natečajem spodbuditi širšo debato o slovenskem prostovoljstvu, njegovi vlogi v družbi in koristi za posameznika. Namen je, da najmlajše starostne skupine skozi svoja razmišljanja dojamejo širino prostovoljskega dela, ki sega od ene najstarejših oblik – prostovoljnega gasilstva – do aktualnih aktivnosti v podobi akcij Očistimo Slovenijo in Dan za spremembe.

Beri dalje

Seminar za mlade novinarje v Bruslju

Evropski parlament v sodelovanju z organizacijo European Youth Press (EYP) organizira seminar za mlade novinarje, ki bo med 16. in 18. oktobrom v Evropskem parlamentu v Bruslju. V času seminarja se bo lahko sto udeležencev iz vse EU iz prve roke seznanilo s politikami in delovanjem Parlamenta ter sodelovalo v različnih delavnicah in razpravah s poslanci, profesionalnimi novinarji in medijskimi strokovnjaki.

Beri dalje

Prva EURES zaposlitev

Generalni direktorat Evropske komisije za zaposlovanje je objavil javni razpis za sofinanciranje pripravljanih ukrepov na področju podpore mladim iskalcem zaposlitve v drugi državi članici na eni ter ponudnikom služb na drugi strani. Na razpis se lahko prijavijo organizacije na področju zaposlovanja (javne in zasebne) iz držav članic EU, ki izpolnjujejo razpisne pogoje.

Komisija bo sofinancirala do 95% upravičenih stroškov, pri čemer se 80% nameni za mlade in delodajalce, 20% pa prijaviteljski organizaciji za izvedbo projekta. Podprtih bo od 3 do 8 projektov, zaprosite lahko za največ milijon EUR.

Beri dalje

Četrtletni pregled stanja na področju zaposlovanja in sociale v EU

Evropska komisija je izdala zadnji četrtletni pregled stanja na področju zaposlovanja in sociale v EU. Glavna ugotovitev je, da je zaposlovanje v EU ostalo na isti ravni kot v prvem četrtletju leta 2012. Tveganja za mlade ostajajo visoka, saj so najbolj izpostavljeni prekernim zaposlitvam in segmentaciji trga dela ter so izpostavljeni tveganju za dolgotrajno brezposelnost, čedalje večje število mladih pa je tudi v skupini NEET (izven sistemov zaposlovanja, izobraževanja ali usposabljanja).

Beri dalje

OZN testiranje

Sekretariat ZN in MZZ bosta 5. decembra 2012 v Ljubljani organizirala nacionalno testiranje za zaposlovanje mladih strokovnjakov v sistemu OZN (Young Professional Programme – YPP) na nižjem profesionalnem rangu. Nacionalno testiranje je sestavljeno iz pisnega dela in intervjuja. Pisni del bo vključeval vsebine z naslednjih področij: arhitektura, ekonomija, informacijska tehnologija, politične vede, radijska produkcija in socialne zadeve.

Beri dalje

Udeleženka Tamara o Zaposlitvenih torkih ...

TOM 2818"V čast si štejem, da sem bila udeleženka prvega Zaposlitvenega torka, na katerem sta sodelovali nevladni organizaciji Zavod Inštitut za elektronsko participacijo in Center za razvoj e-upravljanja v jugovzhodni Evropi. Za ta dogodek sem izvedela ravno preko Zavoda Inštitut za elektronsko participacijo, pri katerem sem pozneje postala prostovoljka. Za to je nekoliko “kriv“ tudi Zaposlitveni torek, saj sem tam bolje spoznala način delovanja nevladnih organizacij, podrobneje pa tudi zgoraj omenjeni.

Beri dalje