Nefiks
Torek, 18 December 2018
Test1

BREZPLAČNA
USPOSABLJANJA

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

  • Zaposlitev MD ESS
  • Pridruzi se ekipi Nefiks
  • Nefiks priznanje banner

Od pripravništva do upokojitve

Od pripravništva do upokojitve je nova publikacija iz zbirke Brošure; v njej Statistčni urad (SURS) predstavlja glavne karakteristike trga dela. Poleg tega pa so v  publikaciji zajeta tudi druga področja. Vstop mladih na trg dela, kako izobraženi smo, koliko zaslužimo in koliko stanemo delodajalca, je le nekaj poglavij, ki si jih lahko prebereš.
 
Položaj na trgu dela pogosto odraža splošno gospodarsko stanje v državi. Slovenija je v svoji mladi zgodovini izkusila tako vzpone kot padce, kar se kaže tudi v kazalnikih trga dela. Stanje nekoč in danes so skušali prikazati v novi publikaciji iz zbirke Brošure.
 
Publikacija je dostopna na spletni strani SURSa(pdf).
 
Vir: (P)rožna mladina

Zakaj je 72 ur brez kompromisa to, kar mladi danes potrebujejo?

DSC 1819 KopirajNarediti sam. Biti koristen. Biti spoštovan. Biti v očeh drugih dovolj sposoben, da mi je lahko zaupana odgovorna naloga. Sanje vsakega mladostnika. In kako na te sanje odgovarja družba?

Pred dobrimi 20 leti sem se odpravljal v malo šolo. Bil je drugi šolski dan. Seveda sem šel, tako kot vsi moji sošolci, peš. Star sem bil 4 leta. Starši, šola, skratka sistem je takrat zaupal, da je štiriletnik sposoben sam prehoditi dober kilometer do šole. In to dvakrat na dan, tja in nazaj …

Beri dalje

NA OBISKU: ART:TEČAJI

sola 13jpgKo s temačnega hodnika brez oken stopiš skozi vrata, na katerih piše art:tečaji, te presenetijo velika okna, ki dajejo svetlobo prostoru z veliko delovno mizo. Na rdečih stolih okoli nje ponavadi sedijo tečajniki, bodoči študentje arhitekture ali oblikovanja. Art:tečaji je namreč vodilna ustanova za pripravo na sprejemne izpite za srednje šole in fakultete, na katerih preverjajo likovno nadarjenost. Obenem pa pri njih vodijo tudi tečaje za prosti čas.

Beri dalje

Simbioz@ vabi k sodelovanju

 

Simbioz 1

 Projekt Simbioz@, vseslovenski prostovoljski projekt za učenje veščin računalništva in mobilne telefonije za starejše, se bo v medgeneracijskem duhu odvil tudi v letu 2012, ki je evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijskega dialoga. Brezplačne delavnice se bodo po celi Sloveniji odvile med 15. in 19. oktobrom. Prijave potekajo preko spletne strani, telefonske številke 040 940 888 in Info točk na Si.mobilovih izpostavah po celi Sloveniji.

 

Beri dalje

Kam in kako po zaposlitev

Prehod med koncem študija  in prvo redno zaposlitvijo  predstavlja za mladega človeka pomembno prelomnico in vstop v resnejše obdobje življenja. Pravice kot so: štipendija, urejeno zdravstveno zavarovanje po starših, ter možnost dela preko študentskega servisa vam prenehajo z dnem diplomiranja in vaš status se glasi: brezposelna oseba. Kaj sedaj? Verjetno vam je takrat še najbolj jasno, da boste aktivno iskali službo. Vendar pa je treba hkrati poskrbeti za ureditev pravic, ki so vam prenehale s potekom statusa. V nadaljevanju je naštetih nekaj pomembnejših korakov, ki jih boste morali opraviti, ko zaključite z rednim šolanjem in vstopate na trg delovne sile.

Beri dalje

Unemployee of the year

251118 10151115665113451 110472301 n

Benetton je pred kratkim začel odlično kampanjo, ki se hkrati ukvarja tudi z zelo aktualno problematiko brezposelnih mladih. Brezposleni med 18 in 30 let se lahko na njihovi spletni strani http://unhate.benetton.com/prijavijo s svojim projektom. Benetton bo 100 najboljšim projektom podelil 5.000 EUR - vsakemu!

Vir: Agencija 101