Nefiks
Petek, 18 Januar 2019
Test1

BREZPLAČNA
USPOSABLJANJA

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

KARIERNO MENTORSTVO

BREZPLAČNO UČENJE JEZIKOV

  • Pridruzi se ekipi Nefiks
  • Nefiks priznanje banner 2

Pripravništva in pridobivanje delovnih izkušenj v tujini

Za vse, ki vas zanimajo pripravništva in pridobivanje delovnih izkušenj v tujini, Sindikat Mladi Plus v okviru Študentske arene pripravlja predavanje "Delovna praksa šteje!" - Možnost opravljanja plačanega pripravništva v tujini. Potekalo bo v četrtek, 25. 10. 2012, ob 16.00.
 
Predstavili bodo pravne okvire plačanih pripravništev ter nekaj aktualnih priložnosti opravljanja plačanega pripravništva v tujini.
 
Predavanje bosta vodila; mag. Marko Orel, strokovni sodelavec Sindikata Mladi plus, in Goran Lukič, svetovalec za socialno področje, trg dela in migracije ZSSS in Sindikata Mladi plus. 

Beri dalje

"You are able" - Training course in Gyumri, Armenia

IMG 0475
Pozdravljen tutor, tutorka, naključni in izjemno cenjeni obiskovalec naše spletne strani. Pišem iz ene zelo, zelo zanimive, naj rečem kar ekstravagantne državice - Armenije. Sem sva se namreč Mojca Galun in Sabina Carli odpravili na training course, akcijo, ki jo v okviru programa Mladi v akciji financira Evropska unija. 
 
Projekt poimenovan "You are able" se koncentrira na brezposelnost, zaposlovanje in prostovoljstvo - iščemo poti, kako iz prostovoljstva uspešno preiti v zaposlitev, kako uporabiti naše prostovoljske izkušnje, kadar iščemo zaposlitev, ali prostovoljstvo predstavlja most med brezposelnostjo in zaposlenostjo.
 
Gosti nas organizacija Youth Iniciative Centre, skupina resnično predanih mladih ljudi, ki si želi prispevati k razvoju Gyumrija - drugega največjega mesta v državi, ki ga je leta 1988 pretresel močan potres, od katerega si ne gospodarstvo, ne mesto in ne družba v njem niso opomogli.
 
Toliko za začetek - midve sva "able", ste vi pripravljeni na še kak članek? Spremljajte spletno stran!

Beri dalje

Vabilo na delavnico: Pomen pridobivanja in beleženja neformalno pridobljenega znanja

Zavod Nefiks na Študentski areni 25. oktobra 2012 ob 14h pripravlja delavnico z naslovom Pomen pridobivanja in beleženja neformalno pridobljenega znanja, kjer boste izvedeli, kaj je neformalni indeks Nefiks in zakaj je pomembno, da vse pridobljene izkušnje beležimo na enem mestu. 
Delavnico bosta vodili Nefiks tutorki Maja Drobne in Klara Zavrl. Vstop je prost. Vabljeni! 

MSSjev natečaj za grafično podobo projektov strukturiranega dialoga

Rok prijave: 23. 10. 2012
Mladinski svet Slovenije objavlja natečaj za grafično podobo strukturiranega dialoga in aktualnega projekta Mladi o okolju v vrednosti 640 eur (bruto).
 
Prijavitelji morajo do vključno torka, 23. oktobra 2012 na elektronski naslov konferenca(a)mss.si posredovati prijavo na  natečaj (v skladu s pogoji natečaja), ki mora vsebovati:
- podatke o prijavitelju: ime, naslov, elektronski naslov in telefonsko številko ter
- grafično rešitev s pojasnilom.
 
Več o natečaju si lahko preberete tukaj.
 
Vir: Mladinski svet Slovenije

Evropski mladinski forum predlaga uvedbo Zagotovila za mlade za zmanjševanje brezposelnosti mladih

safe imageTrenutna situacija brezposelnosti mladih v Evropi se je izkazala za kompleksno in predstavlja precejšnji izziv. Evropski mladinski forum verjame, da imajo vsi mladi pravico do kakovostne in stabilne zaposlitve ter poziva Evropske vlade in socialne partnerje k vlaganju v mlade z uvedbo zagotovil za mlade.

Z zagotovili proti brezposelnosti je Evropski mladinski forum oblikoval ključne koncepte in naredil pregled, kaj bi pri zmanjševanju brezposelnosti mladih delovalo in kaj ne.

Celotno publikacijo o zagotovilu za mlade si lahko preberete tukaj.

Vir: Eurodesk

Tematsko usposabljanje: Prostovoljsko delo s posamezniki

Kdaj: 16. 10. 2012, med 9. in 16. uro
Kje: Slovenska filantropija, Poljanska cesta 12, Ljubljana

Prostovoljci pogosto delajo s posamezniki. Preko usposabljanja želijo udeležence seznaniti z opolnomočenjem, kako pomagati uporabniku, da ga ne naredijo še bolj odvisnega – tokrat od prostovoljcev, kako komunicirati in reagirati ob različnih situacijah ter kako postaviti meje med zasebnostjo in prostovoljstvom.

Beri dalje