Nefiks
Ponedeljek, 6 Julij 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

NKR

KREPITEV KOMPETENC MLADIH

Mladi in kompetentni top teaser

ZAČNI
TUKAJ

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

  • 2020 NKR banner720x180 2
  • 2020 april druzabne igre banner
  • aktualnoaktualno 720px 2
  • sticisce banner
  • USPOSABLJANJE POLETJE 2019 720x180 1b
  • banner pridruzi se ekipi
  • P EU banner2 720x180

Razpis za potovalno umetnostno štipendijo

Projektni partner HALLE14 iz Leipziga razpisuje potovalno umetnostno štipendijo CHRISTIAN GOTTLIEB PRIBER TRAVEL GRANT 2012 v vrednosti 5.000 eur, namenjeno umetnikom/umetnicam, zainteresiranim za navezo zločin–umetnost–življenje. Štipendija je razpisana v okviru razstave S kriminalno energijo – umetnost in kriminal v 21. stoletju, ki je na ogled v razstavnih prostorih HALLE14 do 29. julija 2012.

Beri dalje

Srečanje NVO na temo prostovoljstva

V petek, 1. 6. 2012, ob 17.00 vabljeni v Mladinski center Postojna na srečanje nevladnih organizacij na temo prostovoljstva. Slovenska filantropija skupaj z regijskim stičiščem BOREO pripravlja srečanje nevladnih organizacij z namenom spodbujanja sodelovanja in našega medsebojnega povezovanja na področju prostovoljstva. Na srečanju bodo najprej predstavili Zakon o prostovoljstvu, ki je bil sprejet v letu 2011, način kako in zakaj bi postali prostovoljska organizacija.

Beri dalje

Odskočna deska: pripravništvo pri radijski postaji Eur@dioNantes

Evropska radijska postaja Eur@dioNantes, ki jo podpira Evropska komisija, je objavila razpis za pripravnike. Vabljeni so študentje političnih ved, novinarstva ali evropskih študij, ki obvladajo francoski jezik, jih zanimajo evropske tematike in bi si želeli pridobiti izkušnje v svetu novih evropskih medijev. Pripravništvo se bo pričelo 24. avgusta 2012 in bo trajajo do 22. februarja 2013.

Beri dalje

Tudi Evropska komisija v boju z brezposelnostjo mladih

Predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso je med nedavnim neformalnim srečanjem predsednikov vlad in držav članic predstavil prve rezultate delovanja skupin strokovnjakov za ukrepanje na področju brezposelnosti mladih. Gre za skupine, ki so bile januarskem Evropskem svetu poslane v osem držav članic, kjer je brezposelnost med mladimi največja: to so Italija, Irska, Grčija, Portugalska, Latvija, Španija, Litva in Slovaška. 

Beri dalje

Mednarodna organizacija dela zaskrbljena glede položaja mladih

Glede na podatke, ki jih je objavil Eurostat, je brezposlenih mladih 22.6% ali 5.516 milijonov mladih v Evropski uniji. Poročilo Mendarodne organizacije za delo “Better Jobs for a Better Economy” kaže, da osredotočenost na finančno varčevanje kot zdravilo za trenutno krizo, krizo le še poglablja. V nasprotju z varčevalnimi pristopi omogoča osredotočenost na delovna mesta drugim državam večjo konkurenčnost in boljše prestajanje krize. 

Beri dalje