fbpx Nefiks
Sobota, 24 Oktober 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

NKR

KREPITEV KOMPETENC MLADIH

Mladi in kompetentni top teaser

ZAČNI
TUKAJ

priznanje-2014-500px-new

SODELUJ Z NAMI

kolegice-500px-new2

ZAPOSLOVANJE MLADIH ŽENSK

podjetni-petki-500px-new2

ZA DIJAKE

Test1

POJDI Z NAMI V TUJINO

  • meet and code arduino banner talentiran
  • meet and code python talentiran banner
  • 2020 april druzabne igre banner
  • aktualnoaktualno 720px 2
  • sticisce banner
  • USPOSABLJANJE POLETJE 2019 720x180 1b
  • banner pridruzi se ekipi
  • P EU banner2 720x180

Evropski voditelji so sprejeli izjavo o nezaposlenosti mladih

no-job-no-money-shutterstock 43748179Eurodesk poroča, da je 30. januarja Evropski svet sprejel štiristranski dokument, v katerem je med drugim poudarjena nujnost zmanjšanja brezposelnosti mladih. Dokument vključuje naslednjo zavezo: »V štirih mesecih po koncu šolanja, bi morali mladi dobiti kakovostno ponudbo zaposlitve, nadaljevanja šolanja, pripravništva ali prakse«. V dokumentu je tudi predvidena tudi preusmeritev EU sredstev za dosego tega cilja. 

Postanite zaposljivi z Nefiksom!

Ekonomske in družbene posledice brezposlenosti mladih v Evropi

hire me_300x276Objavljeni so prvi rezultati študije “Young People and NEETs in Europe”, ki jo je opravi Eurofund – the European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions. Namen študije je bil raziskati položaj mladih v Evropi, ki so stari med 15. in 24. letom, niso zaposleni in niso v procesu izobraževanja ali usposabljanja (NEET) ter raziskati ekonomske in družbene posledice brezposlenosti mladih. Raziskava poda, da osnovna statistika brezposlenosti ne izrisuje točne situacije mladih, saj so mnogi še vedno opredeljeni kot študentje in tako izven trga delovne sile.

Beri dalje

Priložnost za prakso

internshipAgencija Evropske unije za temeljne pravice dvakrat letno ponuja možnost plačane prakse: med 16. januarjem in 30. junijem in med 1. julijem in 31. decembrom. Namen prakse je omogočiti praktikantom pridobivanje delovnih izkušenj na področju upravljanja sodelovanj, ki se ukvarjajo s temeljnimi pravicami na evropski ravni. Na tan način prakikanti spoznajo delovanje agencije ter svoje znanje, ki so ga pridobili tekom študija, uporabijo v praksi.

Beri dalje

Gremo v EU?

edition74focusMinistrstvo za javno upravo je objavilo informacije o zaposlitvenih možnostih, študiju in pripravništvu v EU v letu 2012. Tudi letos bo v Bruslju potekal EU Studies Fair, in sicer 11. in 12. februarja. EU Studies Fair je dvodnevni izobraževalni sejem in družabni dogodek. V središču Bruslja se torej srečujejo perspektivni študentje, univerze in druge akademske ustanove, ki ponujajo podiplomske študije evropskih in mednarodnih odnosov, poslovnih ved in prava. Za obiskovalce je vstop brezplačen. 

Beri dalje

11. TRIMOVE RAZISKOVALNE NAGRADE

trn 2012_banner_kvadrat_sloTrimo je objavil razpis za najboljša diplomska, specialistična, magistrska dela in doktroske disertacije v Avstriji, Bosni in Hercegovini, na Češkem, v Črni gori, na Hrvaškem, v Italiji, na Madžarskem, v Nemčiji, na Poljskem, v Sloveniji, na Slovaškem, v Srbiji, Španiji, Turčiji in Veliki Britaniji. Razpis je namenjen spodbujanju raziskovalnega dela dodiplomskih in podiplomskih študentov na vseh področjih, ki so razvojno pomembna in zanimiva za podjetje Trimo.

Beri dalje

Prostovoljno v Nemčijo!

VOLUNTARIATvertikalVar2QNemška partnerska organizacija še vedno išče dva prostovoljca za delo v tamkajšnji SCI pisarni. Projekt je že odobren, tako da se iščeta dva prostovoljca, ki jima koordinacija ter delo v pisarni ni tuje, svoje znanje pa bi rada obogatila znotraj mednarodnega kolektiva. Delo se začne 15.2.2012 in traja 12 oziroma 14 mesecev.

Pa ne pozabite vpisati v razdelek Prostovoljstvo v Nefiksu ;)

Beri dalje