Nefiks
Sobota, 30 Maj 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

  • Domov
Na področju kariernega razvoja za mlade izvajamo tri ključne stvari:
Karierni klubi Nefiks t.siKarierni dan t.siMreža KROJ logotip t.si
Dolga bela crta 15x600

Kaj naj bi v življenju počeli?

Mladi se pogosto sprašujemo kaj naj bi v življenju počeli bodisi zaradi pričakovanj naših bližnjih bodisi zaradi vpliva družbe. Ne vprašamo pa se – Kaj bi radi počeli v življenju? – in to je naša težava.
Prav zato je tako pomembno prostovljno delo, saj nisi vezan na delovno pogodbo in lahko preprosto prenehaš z delom, ko začutiš, da te slednje delo ne zadovljuje ali da se pri tem nisi naučil, kar si mislil, da se boš, ko si z delom začel.

Beri dalje

Karierni razvoj mladih na Zavodu Nefiks

Na Zavodu Nefiks mladi težimo k spodbujanju kariernega razvoja mladih. Z namenom nudenja karierne orientacije in možnosti razvoja kompetenc kariernega vodenja izvajamo različne aktivnosti po vsej Sloveniji v vseh letnih časih po metodologiji, ki smo jo razvili v zadnjih letih.

Beri dalje

Bi šli študirat v tujino? Preberite o možnostih štipendiranja!

Večina slovenskih dijakov in študentov, ki se odloči za opravljanje dodiplomskega ali podiplomskega študija v tujini, se prijavi na katerega od razpisov za sofinanciranje šolnin in življenjskih stroškov z različnimi štipendijami. Najpogosteje so koriščene štipendije Ad Futura, na spletnih straneh Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije pa so ažurno objavljeni še različni drugi štipendijski razpisi.

Beri dalje

Postani izvajalec kariernih klubov in razvij tudi svojo kariero

Na Zavodu Nefiks že šesto sezono uspešno izvajamo karierne klube (več informacij o klubih TUKAJ). Zaradi povečanega števila aktivnosti iščemo še več izvajalcev po vsej Sloveniji, ki jih zanima vodenje srednješolcev do uspešne karierne odločitve. Naloga je odgovorna, zato te bomo zanjo ustrezno usposobili, ob enem pa vključili v tim izvajalcev, s katerim boste aktivnosti izvajali skupaj.Tvoje prostovoljno delo bo "poplačano" z novim znanjem ali nadgradnjo tega, kar že znaš, saj boš lahko vse preizkusil/a v praksi.

Beri dalje

Več prispevkov