fbpx
Ljudje se z delom na črno ukvarjajo, ker ne vidijo drugih možnosti

| 50 odtenkov sive ekonomije

 

Mladinski center Zagorje ob Savi, 8. september – »Ljudje se z delom na črno ukvarjajo preprosto zato, ker ne vidijo drugih možnosti!«

V ponedeljek, 8. septembra se je v Mladinskem centru Zagorju ob Savi odvijala delavnica »Dojemanje sive ekonomije med mladimi«, ki se izvaja v okviru projekta »50 odtenkov sive ekonomije«.

Na delavnici se je veliko razpravljalo o negativnih posledicah, ki jih prinaša siva ekonomija na gospodarstvo v Sloveniji. Prav tako se je veliko govorilo o tem zakaj je obseg sive ekonomije v Sloveniji tako razširjen oziroma zakaj se toliko ljudi ukvarja z delom na črno.

Rok, udeleženec delavnice je dejal: "Ljudje se z delom na črno ukvarjajo preprosto zato, ker ne vidijo drugih možnosti. Mladi po končani izobrazbi ne dobijo službe in tako ostanejo brez prihodkov. Prav tako so plače v Sloveniji velikokrat prenizke, zato ljudje težko preživijo skozi mesec. Prav tukaj je razlog, da se vsak posameznik na koncu znajde po svoje, pa čeprav na nelegalni način."

Za Zavod Nefiks
Suzana Tahiri

Projekt »50 odtenkov sive ekonomije« financira Urad Vlade Republike Slovenije za komunikacije (UKOM), aktivnosti, ki jih bomo v okviru projekta izvajali pa bodo potekale s podporo Urada Republike Slovenije za mladino.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00