fbpx
Mladi v Radljah ob Dravi so odkrivali sivo ekonomijo na praktičnih primerih

| 50 odtenkov sive ekonomije

V četrtek, 11. septembra smo se z mladimi iz Koroške zbrali v Mladinskem kulturnem centru Radlje ob Dravi, kjer smo razpravljali o tem, kako oni dojemajo pojem sive ekonomije.

Na dogodku se je razpravljalo predvsem o tem, kaj mladi razumejo pod pojmom »siva ekonomija«, kakšne posledica ima ta na gospodarstvo v Sloveniji ter kaj je za njih pravzaprav delo na črno.

Na podlagi praktičnih primerov smo na koncu prišli do spoznanja, da se udeleženci v večini primerov zavedajo kdaj neka oseba opravlja delo na črno in kdaj ne.

 Prav tako smo z udeleženci skupaj rešili kviz na temo sive ekonomije. Na kvizu so udeleženci pokazali, kar nekaj znanja ter tudi pridobili nekaj novih informacij o negativnih posledicah, ki jih prinaša siva ekonomija na naše gospodarstvo.

Eden izmed udeležencev je dejal: "Današnja delavnica mi je bila zelo všeč, saj smo izvedeli kar nekaj novih stvari glede sive ekonomije. Na delavnici je bilo zelo zabavno, še posebej všeč mi je bilo, da je bila siva ekonomija predstavljena skozi stripe. Naučili pa smo se tudi, da je potrebno vedno zahtevati račun.«

Sara, ki je bila prav tako tudi izvajalka delavnic je na koncu dejala: "Kot soizvajalka delavnice menim, da smo jo izpeljale odlično. Zadovoljni so bili tudi dijaki in ostali prisotni, katere pa moram tudi zelo pohvaliti, saj so skozi celotno delavnico pridno sodelovali in pokazali zanimanje.«

Za Zavod Nefiks
Suzana Tahiri

 

Projekt »50 odtenkov sive ekonomije« financira Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje (UKOM), aktivnosti, ki jih bomo v okviru projekta izvajali pa bodo potekale s podporo Urada Republike Slovenije za mladino.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00