fbpx
Ljubljana Service Jam 2015: 48 ur, da rešiš svet!

| Aktualno

Med 27. 2. in 1. 3. 2015 bo v Kreativnem centru Poligon v Ljubljani potekal že deseti Global Service Jam, tridnevna mednarodna delavnica storitvenega oblikovanja, na kateri se boš lahko naučil z metodami “design thinkinga” na zabaven način prepoznati probleme, jih s terenskim delom analizirati, poiskati možne rešitve za zadovoljitev potreb uporabnikov, preveriti, ali te delujejo tudi v praksi, ter jih pretvoriti v delujoče prototipe novih storitev, ki izboljšujejo kakovost življenja. Vse to ti bo uspelo v samo 48 urah!


Jam? A ni to nek krompir?

Jam je veliko več kot le sladki krompir ali marmelada. :) Jam je soustvarjalni način dela, pri katerem se (tako kot pri jamanju v glasbi) na kup zberejo ljudje z različnimi izkušnjami in znanji ter na dano temo skupaj ustvarijo nekaj novega - v tem primeru nove storitve, ki rešujejo vsakodnevne težave. Jami potekajo po principu “learning by doing” in “doing, not talking” in te naučijo uporabljati orodja, ki ti bodo prišli prav tako pri delu kot tudi v vsakdanjem življenju.

Kaj boš odnesel domov?
V 48 urah se boš s praktičnim delom naučil razvijati ideje z orodji storitvenega oblikovanja in oblikovalskega razmišljanja (“design thinking”), raziskovanja potreb uporabnikov, celostnega oblikovanja storitev in pisanja „busines canvas“ poslovnih modelov. Domov boš odnesel tudi osveženo znanje angleščine, lepe spomine, okrepljene smejalne mišice, kontakte novih prijateljev, super ideje za projekte ter novo spoštovanje do lego kock, post-it listkov in piskajočih gumijastih piščancev.

Komu je delavnica namenjena?
Vsem! Storitveno oblikovanje ni le za oblikovalce – ravno nasprotno: uspeh kreativnih ekip, ki se bodo spopadale z izzivi, bo odvisen od raznolikosti članov in sposobnosti timskega dela med njimi. Vsak tako k mizi prinese svoj pogled na svet in težave osvetli iz novega zornega kota. Da bi se nam pridružil, ne potrebuješ nobenega predznanja, le odprto glavo, vedoželjnost in željo po reševanju problemov. Če si se že kdaj znašel v čakalnici upravne enote in pomislil: „Tole bi pa nekdo moral malo boljše urediti,“ si že naredil prvi korak k temu, da postaneš jammer!

Sliši se super, kje se lahko prijavim?
Na Ljubljana Service Jam se lahko prijaviš preko naše spletne strani - če pohitiš, lahko še ujameš earlybird vstopnice, ki stanejo 25 €, po redni ceni pa bodo na voljo za 30 €. S tem prispevkom bomo pokrili stroške pisarniške opreme (post-ite, flumastre, papirje, škarje,...), prehrane (poskrbljeno bo za vse obroke z izjemo kosila v soboto), prostora (Poligon - coworking center) ter morda celo kakšnega presenečenja. ;)
Na spletni strani izveš tudi več o poteku dogajanja, seveda pa se nam lahko pridružiš tudi na naši FB strani, kjer si lahko ogledaš utrinke iz preteklih Service Jamov!

Več o Ljubljana Service Jamu: http://servis8.com/proj/servicejam/index.html
FB stran zavoda Servis 8: https://www.facebook.com/Servis8
Spletna stran Global service Jama: http://planet.globalservicejam.org/home

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00