fbpx
Poučni ponedeljek: Delavnica slovenskega pravopisa

| Aktualno

Vedno veste, kam v povedi postaviti vejice, da jih ne bo preveč niti premalo? Kaj pisati z veliko začetnico in kaj z malo? Kako zapisovati datume? Ali besedo pisati skupaj ali narazen? Kdaj uporabiti vezaj in kdaj pomišljaj?

slikapravopisBesedila pišemo vsakodnevno, ob tem pa se vse premalo zavedamo pomembnosti ustrezno tvorjenega in slovnično pravilnega besedila in vtisa, ki ga z našim pisnim izdelkom naredimo na naslovnika – pa naj bo to spis v šoli, izpit ali poslani e-mail na fakulteti ali obvestilo zobozdravniku, da nas ne bo na pregled. Celo naš prvi stik s potencialnim delodajalcem običajno predstavlja zapisano besedilo, bodisi v obliki poslane prijave na delovno mesto bodisi v obliki življenjepisa ali motivacijskega pisma. Slovnična pravilnost napisanega odraža spoštovanje do jezika, vsebine, izdelka in bralca. Nihče si ne želi, da bi zaradi pisnega skrpucala izgubil verodostojnost ali naletel na oviro na poti do zastavljenega cilja, kajne?

Da bo ob pisanju e-mailov, dopisov, esejev, prošenj za službo in javnih obvestil zadreg čim manj, vas vabimo, da se nam pridružite na delavnici slovenskega pravopisa, kjer bomo spoznali nekaj najpogostejših napak slovenskih besedil, in izbrusite svoj jezik!

 


Prijaviš se tukaj: PRIJAVA

Delavnica je brezplačna za Nefiks tutorje in za dijake ter dijakinje, ki bivajo v Dijaškem domu Tabor. Za ostale udeležence pa je cena udeležbe na delavnici 5 €.

Če pa se odločiš postati Nefiks tutor, pa se lahko delavnice udeležiš brezplačno.
Hitro se prijavi na online tečaj tutorstva! TUKAJ.

Delavnica poteka v prostorih Dijaškega doma Tabor (vhod v objekt je iz Kotnikove ulice 4), ob 16.30 uri.

Vabljen/a!

ekipa Nefiksa


 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00