fbpx
Prodaja češenj - podjetniška ideja ali kaznivo dejanje

| 50 odtenkov sive ekonomije

Ali ste vedeli ...
prodaja češenj na parkirišču ob cestišču? Dobra podjetniška ideja ali sodelovanje v kaznivem dejanju? Ob dobri letini pridelkov se marsikomu lahko utrne ideja, da bi s prodajo nekaj zaslužil. Težava pa je v tem, da takšna prodaja večinoma poteka brez računov. "Saj ga nihče ne zahteva," svoja dejanja opravičujejo prodajalci. Seveda pa moramo za takšno služenje denarja imeti registrirano dejavnost ter kupcem izdajati račun. V nasprotnem primeru vas lahko oglobijo s kazijo od 208,65 do 20.864,36 evrov.

strip5"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije".

header-image-50-odtenkov


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00