fbpx
Študenta namesto zaposlenega

| 50 odtenkov sive ekonomije

Ali ste vedeli ...
da v zadnjih petih letih je bilo v nadzorih gospodarskih združb ugotovljenih za več kot 60 milijonov EUR neplačanih davčnih obveznosti in sankcioniranih več kot 6.200 storilcev prekrškov. Podjetja v izogib plačevanju prispevkov za socialno varnost pogosto raje najamejo študente. Če inšpektor ugotovi, da so v študentskem delu podani elementi delovnega razmerja, je delodajalec dolžan delavca na to delovno mesto zaposliti za nedoločen čas.

strip6"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje 'Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije."

header-image-50-odtenkov


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00