fbpx
Na Otoku ni vse rožnato

| 50 odtenkov sive ekonomije

Življenje v Veliki Britaniji marsikomu predstavlja nek ideal, dobro plačanih del in blagostanja. Kljub temu da delež sive ekonomije na Otoku ocenjujejo okoli dvanajst odstotkov, pa tudi v tej državi ni vse tako lepo, kot si včasih predstavljamo.


Spoznajte Martina, ki je eden izmed milijonov posameznikov, ki so vključeni v agencijsko delo in s tem izpostavljeni življenju prekarnega slabo plačanega delavca. Njegova usoda kaže sliko, ki jo javnost večinoma ne vidi, in to je socialna stiska in revščina ljudi, ki so zaposleni.

Negotova oblika dela
Martin dela v tovarni piškotov v Liverpoolu, vendar ga zaposluje agencija in ne tovarna. Opravlja enako delo, kot zaposleni s strani tovarne in tudi nadomešča zaposlene. Vendar je njegovo plačilo precej manjše od ostalih redno zaposlenih, saj dobiva minimalno plačo. Prav tako njegovo delo nima ustaljenega delavnika, temveč čaka na klic s strani agencije, kdaj mora na delo. Redno zaposleni v tovarni imajo tudi razne ugodnosti, kot sta telovadnica in nujna zdravstvena oskrba, Martina pa so ob poškodbi z viličarjem na delu, zavrnili in poslali k osebnemu zdravniku.

Martin nikoli ne ve, kdaj in kje bo delal. Agencija ga lahko napoti na delo kamorkoli v radiju 25 milj, kar je po Martinovih izkušnjah včasih tudi dvakrat daljša razdalja. Seveda stroške poti plača sam, kar pomeni, da včasih v celem dnevu ne zasluži skoraj nič. Kadar želi takšna dela zavrniti, mu agencija na podlagi obvezujoče pogodbe, ne plača ničesar.gb

Agencijski delavci so spregledani
V Veliki Britaniji ocenjujejo, da je takšnih agencijskih delavcev okoli 1,8 milijonov. Gre za zaposlene, ki ne uživajo socialne varnosti in urejenosti trga dela, ki pritiče tako razviti državi. V trenutnih naporih   Davida Camerona, da bi dvignili plačilo zaposlenih, pa agencijskih delavcev ni, kar kaže na očitne anomalije britanskega trga dela. Njihove usode se ob pozitivnih številkah s trga dela, s katerimi se britanska vlada kaže v javnosti, izgubijo.

Mnogi zagovarjajo agencijsko delo, češ da je bolj fleksibilno, kratkotrajno. Vendar so te prednosti večinoma za zaposlene, ki lahko hitro dobijo in odpustijo delavce za nizko plačilo, takrat ko se pojavi potrebe. Za ljudi, kot je Martin pa vsak dan mineva v upanju, da bo nekoč tudi sam postal redni zaposleni, čeprav sam ne pozna nikogar, ki bi mu to uspelo. In kako živijo naprej? Martin pravi, da ne živijo, ampak samo shajajo.

Povzeto po: Guardian. Dostopno TUKAJ

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije".

header-image-50-odtenkov


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00