fbpx
Neplačevanje prispevkov za socialno varnost je kaznivo dejanje

| 50 odtenkov sive ekonomije

Ali ste vedeli ...
da je neplačevanje prispevkov za socialno varnost kaznivo? Nadzor je pokazal, da v 2014 podjetja za 2,2 odstotka zaposlenih niso oddala obračunov prispevkov. Predvidene globe za neoddajo obračunov so od 800 EUR do 30.000 EUR za delodajalca (podjetje ali podjetnika) in od 600 EUR do 4.000 EUR za odgovorno osebo. Finančna uprava poziva zaposlene, da opozorijo na sum nepravilnosti, saj bodo tako pispevali k lastni socialni varnosti.

Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije".strip8

header-image-50-odtenkov


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00