fbpx
Je delo na črno najpogosteje med obrtniki in malimi podjetniki?

| 50 odtenkov sive ekonomije

"Zakaj? Preprosto ne morejo konkurirati subjektom iz sive ekonomije. V nekaterih panogah so legalni gospodarski subjekti prisiljeni delati na črno (brez računa), če želijo obstati. Pritisk na legalno ekonomijo raste tudi z nelojalno konkurenco podjetij iz EU, zato se morajo prvi prilagoditi ali pa jih ne bo več. Zato moramo problem sive ekonomije reševati celovito in več pozornosti nameniti nadzoru. Naši podjetniki v Avstriji so neprestano pod nadzorom," ugotavlja Pavel Sedovnik v intervjuju, ki je dostopen TUKAJ 
strip15"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije".

header-image-50-odtenkov

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00