fbpx
Delež sive ekonomije v Avstriji le 9 odstotkov BDP-ja

| 50 odtenkov sive ekonomije

Ali veste..
…da je delež sive ekonomije v Avstriji le 9 odstotkov BDP-ja. Med ukrepe za večji nadzor nad sivo ekonomijo štejemo povečan nadzor na trgu dela in vzpostavitev posebne skupine za nadzor dela nelegalnih priseljencev.
Prav tako je Avstrija z namenom odpravljanja vzrokov za pojav sive ekonomije poenostavila administrativne postopke, povečala fleksibilnost trga dela in uvedla nekatere davčne reforme.
strip16
"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije".

header-image-50-odtenkov

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00