fbpx
Debatna delavnica "50 odtenkov sive ekonomije"

| 50 odtenkov sive ekonomije

Siva ekonomija je ekonomski fenomen, ki je v takšni ali drugačni obliki prisotna v vseh gopodarstvih sveta. Države se z različnimi ukrepi borijo, da bi zmanjšale obseg sive ekonomije v svoji državi.  Po raziskavi F. Schneiderja (The Shadow Economy in Europe) ocenjeni obseg sive ekonomije v Sloveniji za leto 2013 znaša 23% BDP.  Država tako z pojavom sive izgublja sredstva, ki bi jih sicer lahko namenila za zagotavljanje pravic in javnih storitev državljanom.

20150820 093633

S sivo ekonomijo izgublja celotna družba, kajti ne gre le za ekonomski, temveč tudi družben problem. Zaradi posledic sive ekonomije posredno izgubljamo vsi državljani, saj je zaradi njenega obsega posledično manj denarja za šole, vrtce in štipendije, zdravstvo, pokojnine, socialno varnost, naložbe v infrastrukturo, čisto okolje, pomoč ob naravnih nesrečah in druge dobrine, ki jih zagotavlja država.


Se strinjate s tem, da zaradi sive ekonomije izgubilja celotna družba ?

Svoje mnenje lahko podaš tudi ti, zato se nam pridruži na Debatni delavnici, ki se bo odvijala v sredo, 14.10.2015 ob 10h, v Trbovljah (Društvo prijateljev mladine).

Prijaviš se lahko TUKAJ

Kako prideš do tja ? Navodila najdeš TUKAJ

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije".

header-image-50-odtenkov

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00