Nefiks
Četrtek, 16 Julij 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Odprtje Centra zaposlitvenih rešitev Nefiks

V torek, 6. oktobra, je Zavod Nefiks v sodelovanju z Zavodom Cene Štupar in ob podpori blagovne znamke Orto v Dplacu odprl Center zaposlitvenih rešitev Nefiks – prostor, kjer bodo lahko mladi pridobivali kompetence, ki jih potrebujejo za uspešno iskanje zaposlitve.

Center zaposlitvenih rešitev Nefiks je prostor, kjer se bosta izvajala projekta Zaposlitveni klub in projekt Kolegice. Kot pravi vodja obeh projektov Maja Đević bodo udeleženci projektov delovali v spodbudnem okolju, kjer bodo razvijali svoje zaposlitvene ideje, obenem pa »bodo deležni še strokovne obravnave s strani strokovnih delavcev Zavoda Nefiks«.Med uspešnimi nekdanjimi članicami projekta Kolegice je tudi Kaja Božiček, ki je med projektom dobila poslovno idejo; danes je prva uradna porodna fotografinja v Sloveniji z mednarodno licenco. »Projekt Kolegice mi ni dal le zagona in motivacije za iskanje zaposlitve, ampak sem tekom projekta odkrila tudi novo strast, to je porodna fotografija,« pravi Kaja.


V Dplacu se bodo odslej zbirali mladi, ki si želijo širjenja socialne mreže in več zaposlitvenih priložnosti. »V klub sem se prijavila, ker želim dobiti nove ideje, kako nastopiti na trg­u dela, in ob podpori skupine bom te ideje tudi lažje razvijala, poleg tega pa bom spoznala nove ljudi, med drugim tudi delodajalce,« pravi članica letošnjega Zaposlitvenega kluba Zala Žvab.


Na današnjem dogodku se niso zbirali samo mladi, ampak tudi delodajalci in ključni deležniki s področja zaposlovanja. »Center zaposlitvenih rešitev bo mlade spodbujal, da se bodo začeli bolj sistematično vključevati v iskanje zaposlitve,« meni vodja Urada za mladino na Mestni občini Ljubljana Uroš Grilc in dodaja, da je projekt pridobitev ne le za Ljubljano, ampak za celotno regijo. Mladi iskalci prve zaposlitve so tako že danes dobili priložnost, da so se predstavili potencialnim delodajalcem, in kot pravijo v Zavodu Nefiks, bo takšnih priložnosti v Centru zaposlitvenih rešitev Nefiks še več.