fbpx
Mladi državljani so pogosto gonilna sila sive ekonomije

| 50 odtenkov sive ekonomije

Avstralska raziskava na temo sive ekonomije je pokazala, da so mladi državljani pogosto gonilna sila sive ekonomije. Natančneje, najpogostejši udeleženci v sivi ekonomiji so nezaposleni moški, študenti in tisti, ki se znajdejo v finančni stiski. Prav tako se kaže povezava med kupovanjem izdelkov, ki so produkt sive ekonomije in sodelovanjem v sivi ekonomiji. Za tiste, ki kupujejo takšne produkte, obstaja večja verjetnost, da bodo kdaj tudi sami sodelovali v sivi ekonomiji.

strip23"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije".

header-image-50-odtenkov


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00