fbpx
ZA in PROTI sivi ekonomiji v Beltincih

| 50 odtenkov sive ekonomije

V društvu prijateljev mladine (v nadaljevanju DPM) Beltinci so mladi debatirali o pomenu sive ekonomije v svojem okolju. DPM Beltinci je v soboto, 24. oktobra gostil v gasilskem domu Beltinci predstavnike osnovne šole, srednje šole, študente, mlade zaposlene in mlade z iskanjem redne zaposlitve iz Občine Beltinci in drugih pomurskih občin. Svoje misli so podali skozi metodologijo fokusne skupine.


Delavnica ZA in PROTI je potekala 30. oktobra, tudi v Gasilskem domu Beltinci, kjer so se mladi razdelili v dvojice in s svojimi argumenti podprli svojo tezo. Skupna zaokrožena debata se je končala z ugotovitvijo, da siva ekonomija slabo vpliva na gospodarstvo na sploh in da je potreben obtok denarja v državni blagajni, saj se tako financirajo projekti za mlade, kot so štipendije, omogočen je lažji nakup novih stanovanj za mlade, podjetništvo za mlade inp.


Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje »Vklopi razum – zahtevaj račun!«, katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije.KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00