fbpx
Delavnica FORUMSKEGA GLEDALIŠČA

| Aktualno

V soboto in nedeljo (6.-7. 2. 2016) se bo zgodila delavnica FORUMSKEGA GLEDALIŠČA, ene najbolj znanih in popularnih tehnik Gledališča zatiranih.

 
forumForumsko gledališče je tehnika, kjer igralci odigrajo kratek prizor, v katerem je jasno prikazana oseba, ki je zatirana in oseba, ki zatira. Tehnika sloni na improvizaciji igralcev in gledalcev v enem (gled-igralcev). Intervencije potekajo ena za drugo, nikoli istočasno, ko gled-igralci odigrajo svoje predloge za soočanje s situacijo in jo fizično pokažejo na odru. Temu sledi diskusija s širšo publiko o resničnosti intervencije in realni možnosti predlagane situacije, prizor pa se ponavlja večkrat z različnimi intervencijami. V forumskem gledališču most in kontakt med gledalci in igralci vzpostavlja moderator – joker, ki gledalce spodbuja k aktivni participaciji, diskusiji in premisleku. V tej tehniki se z gledališkim orodjem obravnava možnosti za družbene spremembe – gre za refleksijo realnosti in vajo za akcijo v prihodnje v situacijah v življenju.

https://www.youtube.com/watch?v=HTbdnd02WrY

Mentorji delavnice: Metka Bahlen Okoli, Barbara Polajnar in Jaka A. Vojevec.

Urnik:
sobota, 6. februar, od 10.00 do 16.00
nedelja, 7. februar, od 10.00 do 16.00.
Delavnica je odprta za največ 15 udeležencev/udeleženk.
Obvezna je prisotnost ves čas (oba dneva vse ure).

Svojo udeležbo sporočite na mail vsealinic2013@gmail.com in se s tem prijavite na delavnico.
Svoje prijave sporočite najkasneje do četrtka, 4. februarja.

Kvalitetno ustvarjena predstava bo gostovala v Klubu Gromka in se umestila v ožji izbor predstav, ki bodo letos gostovale na 4. mednarodnem Ne-festivalu Gledališča zatiranih v Gornjem Gradu. :)


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00