fbpx
ZAVOD NEFIKS SE PREDSTAVI

| Aktualno

V sredo, dne 17.02.ob 13uri sta Karierno središče obiskali Alenka Blazinšek in Urša Poljanšek iz Zavoda Nefiks. Namen je bil predstaviti delovanje Nefiksa in zaposlitvenih klubov, ter projekta Kolegice. Dogodka se je udeležilo 18 mladih brezposelnih oseb do 30 let, ki so bili pripravljene na odkritje novih možnosti iskanja zaposlitve.

 Skozi energično predavanje sta predavateljici predstavili pomen neformalnih delovnih izkušenj v obliki študentskega in prostovoljnega dela, ki ga udeleženci lahko zapišejo v Nefiks in dajo v potrditev delodajalcem, ter nato s tem dokazujejo svoje opravljeno delo in izkušnje. Beseda je tekla tudi o pomenu mreženja, vključevanja v zaposlitvene klube, ter pomenu lastnega odnosa in aktivnosti skozi proces iskanja zaposlitve. Prav tako ste predavateljici poudarili pomen neformalnega izobraževanja in udejstvovanja na različnih brezplačnih dogodkih in delavnicah, ki jih udeleženci lahko spremljajo med drugim tudi preko portala talentiran.si. Predstavili sta tudi delovanje Kolegic in spodbudili k prijavam za sodelovanje. Sledila je še simpatična interaktivna vaja z iskanjem in prepoznavanjem lastnih močnih lastnosti in priprava, ter izvedba Elevator pitch-a, ob katerem so se udeleženci simpatično vživeli v svojo predstavitev pred publiko.

Žana Andlovic

(Zavod za zaposlovanje)

 

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00