fbpx
V enem poletju do mesta glavnega direktorja mednarodnega podjetja!

| Aktualno

Ljubljana, 7. marec, 2016 -  Si dovolj ambiciozen in sposoben, da zablestiš v mednarodni konkurenci podjetnih mladih ter kot »CEO za en mesec« soodločaš ob boku vodstva Adecca v Sloveniji ali morda kar ob glavnem direktorju globalnega podjetja? Kadrovska agencija Adecco do 15. aprila 2016 zbira spletne prijave mladih iskalcev zaposlitve, ki se želijo preizkusiti v vlogi direktorja. 50 jih bo že junija letos dobilo življenjsko priložnost, da si okrepijo življenjepise in predvsem karierne priložnosti v vlogah nacionalnih direktorjev, le en izbranec pa bo za kar mesec dni postal nič manj kot glavni direktor celotne Skupine Adecco!

imageGlobalni podatki kažejo, da je kar okoli 73 milijonov vseh mladih nezaposlenih, kar je skoraj toliko, kot je prebivalcev Nemčije, obenem pa primanjkljaj primernih talentov po vsem svetu zavira gospodarski razvoj. V Sloveniji je bilo po podatkih Zavoda RS za zaposlovanje januarja letos nezaposlenih več kot 27.000 mladih do 29 let. Okoli 40 % zaposlovalcev meni, da je glavna ovira pomanjkanje izkušenj za začetniška delovna mesta, zato skuša kadrovska agencija Adecco, specializirana za storitve na področju zaposlovanja in upravljanja s človeškimi viri, skozi različne aktivnosti izboljšati zaposljivost mladih in pripomoči k razreševanju globalne neusklajenosti glede povpraševanja in potreb po talentih.

Adecco v okviru programa Adecco Way to Work mladim nudi podporo pri iskanju prve zaposlitve, od profesionalnega vodenja in učenja do brezplačnih delavnic in treningov, skozi katere se naučijo napisati boljše življenjepise in odlična spremna pisma ter se na razgovorih za delo primerno predstaviti.

Kako do direktorskega stolčka?
Skupina Adecco bo tudi letos izbrala 50  najboljših talentov, ki bodo lahko en mesec hodili v službo kot direktorji Adecca v posameznih državah, eden izmed njih pa bo lahko tudi okusil življenje glavnega direktorja celotne Skupine Adecco.
V Sloveniji bo svoje mesto odstopil direktor Adecca Slovenija, Miro Smrekar, ki bo ves čas stal ob strani in svetoval svojemu začasnemu namestniku: »Cilj projekta CEO za en mesec je predvsem podpreti nadarjene mlade in obogatiti njihove karierne možnosti z edinstveno prakso, s katero bodo pospešili ter izboljšali svojo zaposljivost. Izbrani kandidat ali kandidatka bo v mesecu dni pripravništva s pomočjo in nasveti vodstvene ekipe spoznaval svet podjetništva, pridobili vpogled in navdih za svoje kasnejše profesionalne odločitve, zaradi te edinstvene izkušnje pa bo tudi življenjepis kandidata krepko izstopal iz povprečja.«

Prijavi se zdaj!

image1Adeccov natečaj je odprt za vse mlade iskalce prve zaposlitve po vsem svetu, ki želijo okusiti, kaj pomeni vodenje multinacionalnega podjetja z več kot 32 tisoč zaposlenimi in 19,5 milijardami evrov prihodkov. Pomembno je, da kandidati tekoče govorijo angleško, poznavanje drugega tujega jezika je prednost, morajo pa tudi živeti po načelih uspešnega vodenja. Kandidate mora zanimati podjetništvo, zanimati jih mora delovanje multinacionalk in poslovni svet. Več možnosti bodo imeli resni kandidati, ki se zlahka prilagodijo različnim kulturam in spreminjajočim se okoljem, njihova miselnost pa je mednarodno naravnana.

Osnovne veščine, ki jih Adecco pričakuje od kandidatov, so podjetniški duh, predanost, odgovornost, timsko delo, orientiranost k rezultatom in osredotočenost na stranke. Po vodstvenih lastnostih naj bi bili kandidati sposobni strateškega načrtovanja, odločanja, z globalno vizijo in zdravo presojo, ter z željo za osebni razvoj. Med mehkimi veščinami pa so pri kandidatih zaželene komunikacijske sposobnosti, empatija, pogajalske in prepričevalne sposobnosti, inovativnost in kreativnost, analitično razmišljanje ter smisel za humor.

Vsaka država, v kateri Adecco posluje, tudi Slovenija, bo izbrala eno mlado osebo, ki bo en mesec pomagala opravljati delo direktorja Adecca v tej državi. Izbrani finalisti iz vseh držav se bodo nato udeležili kratkega, a intenzivnega usposabljanja, eden izmed finalistov pa bo stopil še stopničko višje in postal glavni direktor celotne Skupine Adecco. Skupaj s pravim direktorjem Alainom Dehazejem bo nato preživel še en mesec na glavnem sedežu podjetja v Zurichu v Švici.

Še nisi prepričan in želiš vedeti več? Obišči spletno stran Adecca Slovenija, www.adecco.si, za več informacij, sicer pa se lahko zainteresirani do 15. aprila 2016 prijavite na spletni strani www.adeccowaytowork.com, kjer bo za uspešno prijavo treba prestati še serijo izzivov, priložiti svoj življenjepis in napisati motivacijsko pismo. Po prvem pregledu prijav bodo do konca meseca maja Adeccovi kadrovski strokovnjaki v posameznih državah izvedli selekcijski proces, junija pa bodo znana imena izbranih kandidatov. Zanje bo sledilo delovno poletje, saj se bo delo začelo takoj in bo potekalo vse do konca julija, v avgustu bo na vrsti ocenjevanje del, septembra pa ocenjevalni center za direktorja Skupine Adecco.

Za vse dodatne informacije prosimo pokličite na tel.št. 01/5609 256 ali 051 375 567 ali pišite na elektronsko pošto: viviana.zorz@adecco.si.

Facebook: www.facebook.com/AdeccoSlovenija
LinkedIn: Adecco Slovenija
Twitter: https://twitter.com/AdeccoSlovenija
Instagram: https://instagram.com/adecco_slovenija/

Podjetje Adecco H.R.d.o.o., ki je v stoodstotni lasti skupine Adecco SA s sedežem v Švici, je v Sloveniji prisotno od leta 2000. Je vodilno podjetje na slovenskem trgu na področju upravljanja s človeškimi viri. S šestimi poslovnimi enotami v Sloveniji se pridružuje 6000 drugim, preko katerih skupina Adecco vsako leto in na vseh koncih sveta zagotavlja delo več kot 700.000 ljudem ter tako utrjuje položaj med vodilnimi kadrovskimi agencijami v svetu. Storitve, ki jih ponuja, spadajo v široko kategorijo začasnega dela, stalnih delovnih mest, spremembe karier in razvoja talentov, kakor tudi zunanje izvajanje storitev in svetovanje. Skupina Adecco je Fortune Global 500 podjetje. Adecco S.A. je registrirano v Švici in je na borzi SIX Swiss Exchange  na seznamu pod kratico (ADEN). www.adecco.si

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00