fbpx
  • Zavod Nefiks
  • Aktualno
  • Zaposlitveni klub Ljubljana navdušil z novimi priložnostmi, zaposlitvami in prijateljstvi
Zaposlitveni klub Ljubljana navdušil z novimi priložnostmi, zaposlitvami in prijateljstvi

| Aktualno

Marca 2016 smo zaključili še z enim Zaposlitvenim klubom v Ljubljani. V Klubu smo pod vodstvom karierne svetovalke Urše Poljanšek in sovodij Tomasa Kosteleca ter Vesne Staroveški organizirali cel niz različnih aktivnosti. Gostili smo Tino Lagler in Blaža Mikliča iz OSM films, socialnega podjetnika Tomaža Stritarja, ki je izvajal delavnico vitkega podjetništva, Tjašo Snoj iz podjetja Adecco, ki nam je odkrila, kaj je vse potrebno, da bi se uspešno predstavili delodajalcu, Tamaro Turk, Mojco Fon Jager in Marto Turk iz Mreže Mema, ki so nam predstavile različne načine mreženja ter nas navdihnile s svojimi izkušnjami.

Obiskali smo dogodek Startup Week Europe v Tehnološkem parku v Ljubljani in se udeležili delavnice in dogodka v organizaciji Univerze v Ljubljani in organizacije Gazela, kjer smo imeli priložnost za povezovanje z najhitreje rastočimi podjetji v Sloveniji. Udeležili smo se tudi delavnice self-brandinga ter delavnice naprednega Excela v sodelovanju z e-Simbiozo. Obiskali smo Radio 1, kjer smo iz prve roke izvedeli katera znanja, veščine in lastnosti so potrebni za delo v medijih. Gostili smo tudi Melito Miš Strgar iz Arboretuma Volčji potok, ki je za nas organizirala prvi letošnji Nefiks izziv. Kljub zaključku pa je pred nami še en izziv, ki smo ga organizirali v sodelovanju s podjetjem Kadis d.o.o., na katerega se lahko prijavite tukaj.

Poleg organiziranja naštetih aktivnosti smo pod energičnim vodstvom voditeljice veliko delali na sebi. In sicer smo se dotaknili tako vidika osebnostnega razvoja kot tehničnega vidika – izpopolnili smo življenjepise, pisanje ponudb za delo in motivacijskih pisem, vadili zaposlitvene razgovore, ipd. Zahvaljujoč udeleženki Aniti Kračun smo izdelali CV vizitke, ki smo jih že in jih bomo še vnaprej uporabljali za mreženje.
A nismo ostajali samo pri tem, imeli smo tudi lasten mali team-building in se za dodatno spodbudo in dvig energije nekega zimskega ponedeljskega jutra povzpeli še na Šmarno goro in po poti debatirali o naših preteklih in prihodnjih kariernih poteh.

Zaposlitveni klub pomlad


Iz kluba odhajamo z novimi znanji, veščinami, kontakti in prijateljstvi. Najpomembnejše je, da se je veliko udeleženk in udeležencev za čas trajanja Kluba tudi zaposlilo, tisti, ki pa se še niso, pa so zagotovo napredovali na poti k zaposlitvenem in kariernem cilju.

Več o vtisih in dosežkih v Zaposlitvenem klubu so povedali udeleženke in udeleženci sami:

Tomaž:
V času klubovanja sem močno izpopolnil svoj CV ter bolj realno in konkretno zastavil svoje cilje. Nehal sem iskati izgovore in krivdo brezposelnosti valiti na druge. Pomembno se je zavedati, da sem jaz tisti, ki imam talente in da sem jaz tisti, ki se moram potruditi in delati na sebi. Klub mi je veliko dal z mreženjem in spodbudo, motivacijo.

Željka
V Zaposlitvenem klubu sem predvsem pridobila nov zagon. Zahvaljujoč skupinski energiji in voditeljici sem se opogumila za iskanje pravega kariernega cilja. Pridobila sem spodbudo za razvoj kompetenc, ki jih že imam, in za razvoj novih kompetenc in znanj, ki bodo prispevali k večji zaposljivosti. Izjemno pomembne vrednote, ki sem jih pridobila v klubu, so zagotovo podpora, pripadnost in solidarnost. Prepričana sem, da bo vse pridobljeno, pripeljalo tudi do zaposlitve. Že zdaj sem dosegla veliko novih kontaktov in verjamem, da se mi bodo na podlagi sodelovanja v klubu, odprla še številna vrata.

Ksenija:
Zaposlitveni klub mi je doprinesel vse tisto, kar je bil moj prvotni razlog, da sem se včlanila. Zvrhan koš novih spoznanstev z novimi, super ljudmi, veliko mero motivacije, pozitive in samozavesti pri nadaljnemu iskanju zaposlitve. Končno sem srečna z izpopolnjenim CV-jem, oborožena z CV vizitkami in dodatnim znanjem, zavedanjem same sebe ter svojih kompetenc in zmožnosti! Hvala! :-)

Nataša:
V klubu sem se počutila prijetno in varno. Čeprav smo za doseganje ciljev odgovorni sami, je zaposlitveni klub lahko dokaz, da si kot del skupine močnejši in prodornejši. Hvala za super izobraževanja in delavnice.

Vesna:
Od zaposlitvenega kluba sem pričakovala, da bom obogatena z določenimi smernicami, kako se soočati s konkurenco na trgu dela - ponudil pa mi je še veliko več. Izpopolnila sem svoj življenjepis in motivacijsko pismo, izoblikovala CV-vizitko ter ustvarila lastno spletno stran. Tekom obiskovanja kluba sem izpilila svojo osebno predstavitev tako, da se zdaj lahko v nekaj stavkih kar najbolje predstavim delodajalcu in na tak način izstopam. Spoznala sem svoje kompetence in ugotovila kam točno me pelje moja karierna pot. Najbolj všeč mi je bilo to, da sem lahko tekom prostovoljnega dela v klubu osvojila kompetence, ki mi bodo v poslovnem in tudi v osebnem življenju prišle še kako prav.

Urša L.:
Zaposlitveni klub se je zame zgodil ob ravno pravem času, ko sem se odločila aktivno iskati zaposlitev. Naučil me je, kako izboljšati CV in motivacijsko pismo, kako se v najboljši luči predstaviti delodajalcu, z njegovo pomočjo sem si naredila CV vizitko in poslovno fotografijo, omogočil mi je sodelovanje na delavnicah in dogodkih, kjer sem pridobila številne nove kompetence in mi dal tisto, kar sem takrat najbolj potrebovala: spodbudo, pomoč in dodatno motivacijo. In da ne pozabim: pomagal mi je najti službo!

Anita
Zaposlitveni klubi so bili zame ena super stvar. Tekom klubovskih srečanj sem izpopolnila svoj CV, si naredila CV vizitko in oblikovala ter postavila svojo spletno stran. Pridobila sem ogromno samozavesti in se znebila treme pred razgovori z delodajalci. Zdaj znam poudariti svoje kompetence in spretnosti, svoje slabosti pa obrniti sebi v prid. Pridobila sem ogromno novih poznanstev, katere želim obdržati še naprej.

Kristina
Pred vključitvijo v klub sem spadala med tiste iskalce zaposlitve, ki bolj ali manj pošiljajo prošnje na razpisana delovna mesta, in upajo na kontakt s strani delodajalca. Aktivnosti zaposlitvenega kluba pa so me spodbudile, da sem pričela razmišljati o sebi in svojih prioritetah. Pridobila sem neprecenljive  izkušnje, znanja, nova poznanstva in predvsem veliko novega zagona.
Aktivno iskanje zaposlitve ne pomeni le nadgradnje lastne prezentacije, ampak omogoča tudi vpogled na dejansko stanje na trgu dela, ki vsekakor ni ugodno za brezposelne in zahteva veliko prilagajanja.

Irena
V Nefiks Zaposlitvenem klubu smo postavili jasne zaposlitvene in karierne cilje, izpopolnili svoj CV in motivacijsko pismo, izdelali CV vizitko, govorili o Linkedinu in o pomembnosti samopromocije. Kar pa je najbolj pomembno, naučili smo se samozavestno stopiti pred potencialnega bodočega delodajalca. Stopili smo iz cone ugodja in se iz pasivnih prelevili v aktivne iskalce zaposlitve.

Ana
Zaposlitveni klub me je s pomočjo voditeljice in celotnega tima vrgel iz začaranega kroga in me opogumil, da sem spet začela razmišljati, kaj me zares veseli. V zavodu Nefiks sem dobila sanjsko priložnost in se preizkusila v PRju na vseslovenskem Kariernem dnevu. Z dekleti iz kluba pa smo se prijavili tudi na razpis Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
Ko se danes ozrem nazaj, vem, da je bila to fenomenalna izkušnja, ki me je obogatila na vseh področjih. Zrastla sem, se izpopolnila, pridobila samozavest in izjemna poznanstva.

Anja
Ko sem se včlanila v Zaposlitveni klub, nisem vedela, kaj lahko pričakujem. Nisem še iskala redne zaposlitve, saj še vedno študiram, želela pa sem pridobiti informacije o tem, kako se piše CV, kako pristopiti do delodajalca, kako se dobro predstaviti na razgovoru za službo, idr.
Spoznala sem številne delodajalce v projektih, ki smo jih preko Zaposlitvenega kluba organizirali in preživljala prijetne dni skupaj z drugimi iskalci zaposlitve. Super ste bili! Ni mi žal, da sem se odločila za ta klub in bila del ekipe!

Urška S.
Pri meni je bila bistvena skupinska dinamika v ZK in je najbolj dvigovala pozitivno energijo in fokus, kar je zame odločilno, da pristno in suvereno pristopim do potencialnega delodajalca. Prav tako je vzdušje in velika motivacija v ZK pripomogla k temu, da sem spoznala del sebe, svoje sposobnosti in lastnosti, ki jih lahko ponudim pri delu in v interakciji z drugimi. Preko spoznanja, kje sem lahko najboljša in kaj me navdušuje, sem dobila še več samozaupanja in odločnosti pri tem, kakšno delo bi rada opravljala in kaj lahko ponudim drugim.

Zaposlitveni klub je kot nošenje nahrbtnika: prideš z zelo polnim nahrbtnikom, prenatrpanim z ogromno vsebine. Nato ga na poti počasi prazniš nepotrebnih stvari in ostanejo le tiste najpomembnejše, bistvene in tiste, ki jih imaš najraje in jih najbolj potrebuješ. Pot postane lažja in bolj odločna. Na cilj prideš brez nepotrebne navlake in poln energije. Zmaga.

Zaposlitveni klub je bil tako tudi pot osebnostnega razvoja in sem zelo hvaležna za to izkušnjo.

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00