fbpx
Zaposlitveni klub za mlade - Jesenice

| Aktualno

Jesenice, 2. april 2016 - Zaposlitveni klub Jesenice, ki deluje v sklopu projekta Zaposlitveni klubi za mlade, se je prvič sestal februarja 2016 v prostorih Mladinskega centra Jesenice. Poleg devetih iskalk zaposlitve se torkovih srečanj kot prostovoljec udeležuje tudi svetovalec Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, Uroš Kopavnik. Dekleta so visokoizobražena in iz različnih področij izobrazbe.

Aktivnosti

rsz img 1372
V prvem mesecu so v skladu z načrtom s pomočjo svetovalca izpilile svoje življenjepise in spremna pisma. Poleg tega so izboljšale tudi svoje predstavitve na zaposlitvenih razgovorih. Uroševo sodelovanje v klubu je dekletom v izjemno korist, saj z njimi deli svoje bogate delovne izkušnje in jim tako iz prve roke poda primere iz prakse. Skozi to so se dekleta naučila spoznavati same sebe. Zavedati se morajo, da vsaka poseduje vrsto izkušenj in znanj, vendar jih mora znati ob pravem času na pravi način izpostaviti.
Odločile so se predstaviti tudi širši javnosti in tako objavile članek o delovanju kluba v lokalnem časopisu Jeseniške novice. Bralce so seznanile s problematiko s katero se srečujejo. Dekleta pravijo: »Kot skupina smo vzele stvari v svoje roke, ne sedimo doma in ne čakamo službe, ampak si jo skušamo aktivno najti.«
To je bila tudi iztočnica za načrtovanje dveh dogodkov. V mesecu aprilu načrtujejo izpeljavo otroškega dogodka, ki bi bil namenjen vsem predšolskim otrokom in osnovnošolcem nižjih razredov. Dogodek bo v celoti prostovoljen, domačim umetnikom pa bo dana možnost, da se predstavijo. Konec maja pa bo na Jesenicah organiziran zaposlitveni dogodek za mlade. Dekleta bodo na enem mestu zbrala potencialne delodajalce z Jesenic in bližnje okolice in na ta način omogočila sebi in drugim zainteresiranim, da stopijo v neposredni stik z delodajalci, v obliki kratkih zaposlitvenih razgovorov. V okvir tega bo vključeno tudi predavanje na temo mladih iskalcev zaposlitve in težav s katerimi se srečujejo, ki ga bo izvedel svetovalec Uroš. Poleg omenjenega, bodo z organizacijo dogodkov še dodatno razvile svoje organizacijske, vodstvene in komunikacijske veščine, kar jim bom vsekakor v korist pri (nadaljnjemu) iskanju zaposlitve.
V načrtu imajo tudi izpeljavo računalniške delavnice, skozi katero bi obnovile in nadgradile svoja dosedanja znanja, prav tako začetnega in nadaljevalnega tečaja nemščine ter tečaj retorike in javnega nastopanja, tečaj joge… V veliko podporo jim je vodja Mladinskega centra Jesenice, Lili Tkalec.

O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 145 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem krogu se izvajata kluba v Novem mestu in na Jesenicah.


Kontakt: Oldina Pehadžić, članica Zaposlitvenega kluba Jesenice; oldina.pehadzic@gmail.com
Foto: Oldina Pehadžić


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00