fbpx
Preveri račun, osvoji nagrado!

| 50 odtenkov sive ekonomije

Z začetkom leta, ko je pričel veljati nov zakon o davčnem potrjevanju računov, so morali davčni zavezanci v svoje poslovanje obvezno vključiti davčne blagajne. Z njimi morajo ob vsakem plačilu z gotovino izdati račun prek elektronske naprave, ki omogoča potrjevanje računa.
 
 
iphone-624709 640Davčne blagajne morajo imeti vsi zavezanci, ki morajo izdati račun za dobavo blaga ali storitev, ki morajo voditi poslovne knjige in evidence in ki za dobavljeno blago ali storitev prejmejo plačilo v gotovini.
 
 

Potrebno je vzeti račun!
Izdani računo so tako pod večjim nadzorom s strani Finančne uprave. Ob tem pa je vse pomembnejša tudi vloga kupca. Kupec mora vedno vzeti račun in ga obdržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora, kjer ga mora na zahtevo pokazati inšpektorju.
 
 
Račune pa lahko kupci sproti preverijo tudi sami. To lahko stori prek posebne mobilne aplikacije "Preveri račun" ali na spletni strani Finančne uprave RS. Spodbuda kupcem, da bi vzeli in preverili čim več računov je tudi sodelovanje v posebni nagradni igri.
 
Drugi krog nagradne igre se je pričel 1. aprila in bo trajal do 30. junija.
Sodelovanje v nagradni igri poteka prek mobilne aplikacije Preveri račun, prek spletnega portala eDavki in prek pošte. V vsakem krogu nagradne igre se izžrebajo denarne nagrade v vrednosti 15.000, 10.000, 5.000 in 1.000 evrov.

logo 50 odtenkov sive ekonomije

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje 'Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije."

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00