fbpx
Nefiks sodeloval na prvem Kolažu mladosti, tednu mladih v Ljubljani

| Aktualno

Pretekli teden je v Ljubljani prvič potekal Kolaž mladosti, teden mladih v organizaciji 15 mladinskih organizacij v Mestni občini Ljubljana. Projekt, pri katerem je sodeloval tudi Nefiks, je v letošnjem letu povezal več kot 15 dogodkov za mlade, ki so se odvijali med 25. 5. in 2. 6. 2016 na različnih lokacijah v Mestni občini Ljubljana.

 

Kolaz - dialog opt

Pri organizaciji in izvedbi festivala je sodeloval tudi Nefiks, ki je na tednu mladih v sklopu Nextivala predstavil projekt Digitaliziraj svoje izkušnje in izdelane video CV-je udeležencev delavnic, ki so potekale v obliki zaposlitvenega kluba v Ljubljani od marca do konca maja.

Primer VIDEO CV-jev si lahko ogledate TU!

Sodelovali smo tudi pri strukturiranem dialogu in pogovoru s predstavniki Zavoda za zaposlovanje RS ter Zavoda Bob na temo vključevanja mladih na trg dela.
Skupaj smo prišli do nekaj konkretnih predlogov, kako izboljšati informiranje mladih o ponudbi Zavoda ter sorodnih organizacij ter Zaposlitvene klube, ki jih vodi Nefiks, povezati in predstaviti kot primere dobre prakse.

Letošnji Kolaž mladosti je poleg tega zaznamovalo pestro koncertno in festivalsko dogajanje, otvoritev dnevnega in mladinskega centra Ulca, številne delavnice, otvoritev Livade, mestne zelene površine za kreativno preživljanje prostega časa mladih, flashmob, proaktivna kavarna, na Kongresnem trgu je potekal Svet za mlade MOL, pričel se je vseslovenski mentorski projekt, Nefiks je predstavil še mednarodne aktivnosti mladih, Kinodvor je sodeloval s projekcijo filma in nasploh je bil teden pester in aktiven na številnih področjih.

Kolaz mladosti opt

Kolaž mladosti je v Ljubljani letos tako uspešno povezal tako mlade kot odločevalce in organizacije, ki delujejo na področju dela z mladimi in za mlade - se že veselimo ponovitve naslednje leto!


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00