fbpx
V Kopru spodbudili mlade k aktivnemu pristopu pri iskanju zaposlitve

| Aktualno

V sredo, 8.6.2016, smo se z Zavodom Nefiks odpravili v Koper, in na Zavodu RS za zaposlovanje v Kopru predstavili področje našega delovanja in nekatere naše aktivnosti. Dogodka se je udeležilo 14 mladih brezposelnih iskalcev zaposlitve, ki iščejo nove možnosti aktivnega pristopa k delodajalcem.

Še posebno pozornost smo na dogodku namenili pomenu zaposlitvene pismenosti in aktivnega iskanja zaposlitve z mreženjem, udeleženci pa so se podrobneje so se seznanili z delovanjem Zaposlitvenih klubov in povezovanja z delodajalci. Iskalci zaposlitve so poleg tega spoznali še, kako lahko sistematično vpisujejo svoje pridobljene kompetence v programu E-Nefiks.

ZKKoper optUdeleženci so podelili svoje dosedanje izkušnje z iskanjem zaposlitve. Zanimiva je bila izkušnja iskalca zaposlitve, ki je preko LinkedIna sam našel in kontaktiral podjetje v Nemčiji in se mu v kratkem tudi obeta zaposlitev prav v tem podjetju.

In tako so se že na srečanju pričele odvijati prve povezave, saj se je za izkušnjo dela v tujini zanimalo še več kandidatov. Zaposlitveni klub Koper, ki deluje od meseca maja, pa je še naprej odprt za nove talentirane člane, poleti na obali ne bo dolgčas!


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00