fbpx
Poletno usposabljanje za nove izvajalce

| Kariera

Ekipa Zavoda Nefiks išče nove člane za izvedbo aktivnosti v sezoni 2016/2017! 
V ta namen bomo organizirali uvajanja skozi celoten avgust, vsak torek in/ali četrtek. Uvajanje bo potekalo po različnih krajih. Lokacije in datumi, kje bomo izvajali delavnico, ki bo potekala predvidoma od 4-5 ur, so navedeni v prijavnici.  V kolikor bo dovolj interesentov tudi za druge kraje, jih bomo poskusili izvesti tudi tam.

 

DSC 2202 opt

Podrobnejše informacije o lokaciji in uri dobiš po mailu. Zaenkrat pa že imamo znano lokacijo za Novo mesto in sicer DRPD.

Za udeležbo na delavnici pobiramo tudi prijavnino v vrednosti 20 €, ki jo dobiš vrnjeno takoj, ko pričneš izvajati eno izmed izbranih aktivnosti. Možnost prijave je do zasedenosti prostih mest, zato ne čakaj s prijavo (klik).

Usposabljanje te bo pripravilo na funkcijo vodje za izvajanje ene izmed sledečih aktivnosti:

Karierni klubi
Karierni klubi Nefiks delujejo na različnih šolah po Sloveniji. Namen klubov je razvoj karierne orientacije pri srednješolcih in kompetence kariernega vodenja pri izvajalcih. V vsakem klubu je med 8 in 15 srednješolcev, ki na tedenskih srečanjih načrtujejo svoje nadaljnje izobraževanje in kariero. Srečanja sooblikujejo dijaki, ki so spodbujani k razvijanju lastnih idej in aktivnemu vključevanju. V okviru srečanj se lahko organizira različne dogodke, obiske ustanov…
Glavna načela, ki jim sledijo izvajalci klubov in udeleženci, so:
• aktivna participacija mladih,
• prevzemanje odgovornosti,
• timsko delo,
• karierni in osebni razvoj ter
• odprtost za (neformalno) učenje.

Zaposlitveni klubi za mlade
So klubi, kjer si skupina od 15 do 20 mladih iskalcev prve zaposlitve širi (in išče) svoje zaposlitvene priložnosti. V prvem mesecu mladi v skupini iskalcev prve zaposlitve s strokovno pomočjo najprej začrtajo agendo kluba, pripravijo svoj CV in zastavijo svoj karierni plan, kjer opredelijo zaposlitvene načrte in izpostavijo zaželene delodajalce. Naslednja dva meseca pa sta posvečena raznim delavnicam ter Nefiks izzivom, kjer udeleženci na inovativne načine pristopajo do želenih delodajalcev. Končni cilj je, da čim več udeležencev kluba dobi delo.
Vodja kluba jih na tej poti spodbuja in usmerja, udeleženci pa pilijo svoje sposobnosti ''prodaje'' sebe, kot najboljši možni kandidat za njihovo podjetje, širijo svojo socialno mrežo, zboljšujejo svoje kompetence in pridobijo orodja za boljše nastopanje na trgu delovno sile.


Kolegice
Projekt Kolegice je namenjen mladim iskalkam prve zaposlitve, ki v okviru mentorskega sodelovanja z uspešnimi ženskami iščejo inovativne poti za vstop na trg dela. Zastavljen je tako, da vsaka izmed vključenih mladih žensk skupaj z izbrano mentorico eno leto načrtuje svojo kariero. Tako spoznava specifike določenega poklicnega področja, širi socialno mrežo ter razvija samostojno odločanje. Klubi Kolegic potekajo po vsej Sloveniji - pridruži se nam kot vodja kluba v svojem lokalnem okolju in naredi korak naprej na svoji zaposlitveni poti!
Izvajanje aktivnosti v okviru Zavoda Nefiks je prostovoljno, naloge pa zajemajo:
- priprava in izvedba delavnic, srečanj,
- komuniciranje s skupino udeležencev,
- udeležba na timskih sestankih.

Kaj ti nudimo mi?
- delo v timu mladih,
- izkušnje z javnim nastopanjem,
- priložnost za vodenje skupine mladih,
- podporo pri načrtovanju in pripravi delavnic,
- možnost razvijanja ustvarjalnosti,
- priložnost za sodelovanje pri drugih projektih,
- izkušnje na področju dela z mladimi,
- priložnost za vzpostavitev stika s potencialnimi delodajalci.

Če te še kaj zanima, nam piši na: nefiks@nefiks.si, prijavnico pa najdeš tukaj.
Se vidimo!

Ekipa Zavoda Nefiks


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00