fbpx
Ali ste vedeli...

| 50 odtenkov sive ekonomije

... da je plačevanje z gotovino pogosto dejavnik, ki še bolj spodbuja širjenje sive ekonomije. V ta namen mnoge države spodbujajo elektronsko plačevanje. V Sloveniji k temu prispevajo nekateri ukrepi: spodbujanje bank k izenačenju cen storitve polog/dvig gotovine ter za kartično poslovanje malih poslovnih subjektov s ceno takšnih storitev za fizične osebe; brezplačne blagajne POS za male poslovne subjekte; odprtje posebnih osnovnih računov za dolžnike, katerih bančni račun je blokiran, s čimer se omejuje poslovanje z anonimno gotovino. (Vir: protisiviekonomiji.si)

SE strip 14

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje 'Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije."

logo 50 odtenkov sive ekonomije


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00