fbpx
  • Zavod Nefiks
  • Aktualno
  • Mladi v 2030 si želimo univerzalni temeljni dohodek in družbo, katere delovanje ne temelji na denarju"
Mladi v 2030 si želimo univerzalni temeljni dohodek in družbo, katere delovanje ne temelji na denarju"

| Aktualno

Ob 12. avgustu 2016, Unescovem svetovnem dnevu mladih, je Zavod Nefiks organiziral natečaj za najboljšo fotografijo in najboljše Twitter sporočilo z oznako #mladiv2030. Tema letošnjega dneva je bil naslovljena "Pot do 2030: boj proti revščini in trajnostna proizvodnja ter potrošnja", zaključni dogodek pa je potekal na ljubljanski Špici v sodelovanju z Zavodom Bob, ki je dogodek popestril tako z mladimi udeleženci kot s peko palačink.

12. avgust je mednarodni dan mladih, ki ga od leta 1999 organizirajo Združeni narodi z namenom, da bi se vsako leto razpravljalo o različnih vprašanjih, ki zadevajo mlade ljudi, in opozarjalo na njihovo pomembno vlogo v družbi na splošno.

Mladi so s fotografijami in tviti razmišljali o tem, kako bi do 2030 lahko združili moči in z idejami mlade generacije naredili pomembne premike v omenjeni smeri.

Razglasitev zmagovalcev je potekala 12. avgusta na ljubljanski ŠPICI v sodelovanju z Zavodom Bob, ki je dogodek popestril s peko slastnih palačink.

Nagrajeni tviti:
"Vsak korak ima svoj smisel – naredi KORISTNO zase, za druge, za celoten planet! #mladiv2030" (Nataša)

"Želim si, da bi se spolna diskriminacija v zaposlovanju zmanjšala oz. popolnoma izginila! #mladi2030" (Suzana)

"#Mladiv2030 si želimo univerzalni temeljni dohodek in družbo, katere delovanje & motivacija za delovanje ne temelji na denarju." (Nina)


Nagrajena fotografija:

mladiv2030 1

 »Find new solutions! #mladiv2030« (Meta)

foto 1 opt


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00