fbpx Nefiks
Nedelja, 27 September 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Nefiks za srednješolce: Čaka vas uspeh

Dijaki in osnovnošolci ponovno sedajo v šolske klopi – o tem, zakaj, razen tega, ker je to obvezno, pa se mladi izobražujejo, pa se zelo malokrat sprašujemo. Tako šolarji, kakor njihovi starši, zasuti z obveznostmi, ocenami, točkami premalo časa in napora posvetimo razvoju vseh talentov. Mlade pa uspeh čaka na področju, kjer razvijejo svoje talente in tako lahko sledijo svojim sanjam.

Razvoj talentov je ključen
Izobrazba naj bi nam dala dobro podlago za poklic, ki ga v življenju želimo opravljati. Vendar nam vsega, kar potrebujemo za uspeh tudi izobrazba ne more dati. Ključno je, da čimprej odkrijemo, kaj so naši interesi in kaj nas veseli ter na podlagi tega razvijamo vse talente, tudi tiste, ki so v formalnem izobraževalnem okolju prezrti.
10 2 plakat kd opt
Prostovoljno delo pomaga pri razvoju talentov
Mnogi že zaposleni navajajo, da jim je prednost pred enako izobraženimi na trgu dela prineslo tisto, česar so se naučili izven šole: preko prostovoljnega dela, počitniškega dela, kulturno – umetniškega udejstvovanja … Četudi je šola na prvem mestu so obšolske dejavnosti takoj za tem – saj so za uspeh mnogokrat enako pomembne, kot izobrazba!

Izobraževanje je pot in ne cilj!
Ko imamo bolj jasno idejo, kaj želimo v življenju početi, nam je tudi veliko bolj jasno, zakaj sploh hodimo v šolo in kaj je dobro, da se tam naučimo. Če nas na primer veseli delo v mednarodnem okolju, je dobro, da se tekom izobraževanja čim bolje naučimo čim več jezikov. Ko vemo zakaj, je tudi motivacija za učenje višja, predvsem pa je jasno, da je izobraževanje pot, ki nas pelje do želenega področja poklicnega udejstvovanja.

 

 Nefiks karierni dan 2017

Za vse, ki bi radi bolj podrobno raziskali svoje interese in ugotovili kako jih razvijati na Zavodu Nefiks letos znova pripravljamo Karierne klube, 2. februarja 2017 pa tudi Nefiks karierni dan, kjer boste lahko s pomočjo strokovnjakov in delodajalcev razpravljali o svoji karierni odločitvi.

Čaka vas uspeh!
Raper Zlatko v svoji skladbi, ki jo je napisal posebej za Nefiks karierni dan 2016, mlade spodbuja: »Čaka vas uspeh, če sledite svojim sanjam!« Veliko veselja do učenja in druženja v šolskem letu vsem šolarjem, učiteljem in staršem želijo na Zavodu Nefiks in mlade, ki bi radi prepoznali kaj so njihove sanje spodbujajo, da na portalu www.talentiran.si poiščejo več informacij.


Ekipa Zavoda Nefiks
www.talentiran.si
kariera@nefiks.si
FB: Zavod Nefiks
040 698 915