fbpx
Kanada proti sivi ekonomiji

| 50 odtenkov sive ekonomije

Kanadska vlada nadaljuje svoja prizadevanja v boju proti davčnim utajam in želi ustvariti davčni sistem, ki je pravičen za vse Kanadčane.
Ko davkoplačevalci in podjetja sodelujejo v sivi ekonomiji, to vpliva tudi na poštene državljane, ki plačujejo svoj davke, in zavira razvoj podjetij, ki pravila spoštujejo. Zato je nujnodavčna ustvariti pravičen davčni sistem, v katerem vsi davkoplačevalci spoštujejo davčne obveznosti.
 
Ministrica, ki nadzira davčni sistem, Diane Lebouthillier in parlamentarni sekretar Emmanuel Dubourg sta se sestala s člani Svetovalnega odbora za sivo ekonomijo. Skupaj so iskali načine, kako združiti moči pri bolj aktivnem boju proti sivi ekonomiji v Kanadi.
 
Člani odbora vključujejo industrijske partnerje, strokovnjake in strokovne organizacije. Odbor svetuje ministru in kanadskemu davčnemu organu (CRA) in sodeluje s člani pri ukrepih za zmanjšanje sodelovanja v sivi ekonomiji. Odkar je začel svoje delo, je Odbor pomagal izboljšati strategijo boja proti sivi ekonomiji, s posebnim poudarkom za preprečevanje, odkrivanje in obravnavanje neprijavljenega dohodka.
 
Skupna priporočila odbora in ministrice bodo davčnim organom, pomagala izboljšati metode in strategije za učinkovitejšo identifikacijo tistih, ki so se izognili plačilu davkov.

Vir: Government of Canada

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje 'Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije."

logo 50 odtenkov sive ekonomije


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00