fbpx
Smrt zaradi sive ekonomije?

| 50 odtenkov sive ekonomije

Pred časom je ameriško javnost razburila novica o streljanju na posameznike afroameričane v konfliktih s policijo. Malo poudarka pa mediji dajejo dejstvu, da so bili posamezniki večinoma vpleteni v ilegalno delo.
 
Alton Sterling je na ulici prodajal CD-je, ko je bil ustreljen po konfliktu s policisti. Pred dvema letoma je podobna usoda doletela Erica Garnerja, ki je na črno prodajal tobačne izdelke. Obgraffiti 616332 640 tem se je vse bolj pojavljalo vprašanje, ali so takšna manjša kriminalna dejanja resnično vredna človeškega življenja.
 
Gre predvsem za vprašanje, ali je ob tako malih prekrških resnično potrebna policijska sila. Zagovorniki agresivnejših pristopov policije menijo, da je le tako mogoče vzdrževati red in mir.
 
Ljudje, ki so vpleteni v tovrstno sivo ekonomije pravzaprav le iščejo načine, kako zaslužiti nekaj denarja za preživetje. To so predvsem moški, afroameričani, ki zelo težko pridejo do formalne zaposlitve.

Vir: The Washington post

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje 'Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije."

logo 50 odtenkov sive ekonomije


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00