fbpx
Indija: poziv k prijavi dohodka

| 50 odtenkov sive ekonomije

Indija je z namenom povečanja plačila davkov in prijave dohodkov pripravila posebno shemo IDS ("Income Declaration Scheme 2016"). Poudarjajo, da gre za enkratno priložnost, ki se izteče 30. septembra 2016. Strokovnjaki menijo, da bi jo državljani morali izkoristiti.
old man 1145467 640
 
Povzemamo 5 dejstev IDS:
1. Tistih, ki bodo izkoristili priložnost za prijavo neprijavljenih dohodkov, država ne bo preverjala. IDS obljublja tudi imunost za nekatere zakone, ki predvidevajo sankcije za tovrstne kršitve.
 
2. Vse informacije, ki jih bo država tako pridobila, ostanejo skrite preiskovalnim agencijam, prav tako ne pridejo v preiskavo davčnih inštitucij.
 
3. Sankcije so nižje, za tiste, ki se vključijo v shemo. Ta predvideva sankcije v višini 45 odstotkov prijavljenega prihodka. Nekatere sheme v preteklosti so zahtevale delež v višini 90 oziroma 120 odstotkov.
 
4. Tisti, ki bodo dohodke prijavili morajo upoštevati roke plačil. Če do konca novembra 2016 ne plačajo zahtevanih sankcij, bodo avtomatsko izpadli iz sheme in bodo podvrženi davčnim preiskavam.
 
5. Če se prijava dohodka zavrne, ta izpade iz sheme. Takrat lahko država upošteva druge zakone pri preganjanju neplačnikov.

Vir: NDTV

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje 'Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije."

logo 50 odtenkov sive ekonomije

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00