fbpx
Kolegice v Škofji Loki s polno paro naprej!

| Aktualno

V Škofji Loki so maja 2016 začele z delom udeleženke projekta Kolegice in o preteklih mesecih poročajo takole: "Škofjeloška skupina Kolegic se je prvič srečala v prostorih, ki nam jih je prijazno omogočil Zavod Tri. Na začetku je bilo nekaj dvomov glede naših ciljev in pripravljenosti uspešnih žensk, da nam ponudijo mentorsko pomoč, a nam je kljub pomislekom  uspelo postaviti jasne SMART cilje in najti naše sanjske mentorice ter jih prepričati v sodelovanje!"

 

KolegiceSkofjaLoka"Predvsem sta nas do zdaj navdihnila obiska dveh uspešnih Škofjeločank, ki sta se z nami pogovarjali o svojih kariernih poteh, težavah, tehničnih zahtevah in vsem, kar spada zraven. Tjaša Čeligoj, ki je v središču Škofje Loke odprla frizerski salon in brivnico Lučka, nam je v spomin vtisnila, da velja pogum. Manca Korelc, vodja marketinga v Odeji, nas je s svojo energijo pobrala na noge po tednu stagnacije. Poleg tega pa nas je Zavod Tri povabil v kranjsko coworking skupnost Kovačnica na Navdihovalnico s Teo Jarc, ki nam je predstavila delovanje Sindikata Mladi plus in posledično pravice mladih delavcev in delavk.

V poletnih mesecih smo bile na dopustu tako mi kot naše mentorice, a smo vseeno ostale v stiku in septembra smo začele delati na naših individualnih projektih s polno paro. Neizmerno me veseli, da smo negotovemu začetku navkljub izoblikovale svoje cilje, se povezale s kolegicami iz naših željenih krogov in spoznale tako navdihujoče ženske v domačem kraju."
Lucija Jezeršek

Kolegice 2 opt

Maja:
"Že prvi občutki so bili izjemno pozitivni in lahko rečem, da sem odšla domov noro motivirana za razvoj projekta. Na naša tedenska srečanja sem komaj čakala in vsakokrat sem imela izjemno pozitivne občutke tako glede projekta kot osebnega razvoja kariere. Spoznala sem izjemno mentorico, super kolegice za katere lahko rečem, da so celo postale moje prijateljice. Vsaki mladi punci močno priporočam, da se vključi v projekt Kolegice, kajti tako pozitivnih in navdihujočih ljudi na enem kupu verjetno nikjer ne bodo srečale."

Ema
"Sestankom s kolegicami bi se lahko reklo tudi terapije za zagon in navdih. Včasih že s spremenjenim pogledom na določeno situacijo in zavedanjem, da se vse da, če se hoče, dosežemo pozitiven rezultat. Vesela sem, da sem izpolnila prijavo, kljub temu, da sem razpis zasledila v zadnjem trenutku (...). Kolegice so odlična priložnost, kjer lahko pridobiš ogromno neformalnega znanja in izkušenj, ki si jih sam želiš. Vsebino si kreiramo same, zato je takšna, kot jo želimo. Poleg tega pridobiš nova poznanstva, ki ti pomagajo pri doseganju ciljev."

Kristina
"Sama sem o sebi mislila, da imam precej jasno začrtane načrte glede prihodnosti, a so mi SMART cilji vseeno predstavljali veliko večji izziv, kot sem sprva naivno mislila. Pristopiti do mentorice je bila
prav tako ena izmed težjih stvari, ki sem jih mogla storiti v življenju do sedaj, a je bilo vse to neskončno lažje zaradi podpore kolegic, ki so se soočale s podobnim strahom, izzivi in
preprekami. To, točno to je razlog za uspeh projekta Kolegice in za navdušujoče ozračje, ki nas, “udeleženke”, preveva. Dekleta si nismo več neznanke iz različnih okolij, z različnim
znanjem in interesi, ampak smo skupaj postale del nečesa večjega, pomembnejšega od naših osebnih projektov. Vidimo pomembnost ozaveščanja mladih iskalk prve zaposlitve o
priložnostih in njihovih možnostih, kar nam daje le še večji zagon."


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00