fbpx
Z računom še vedno do nagrade

| 50 odtenkov sive ekonomije

Zaključil se je že tretji krog nagradne igre Vklopi razum - vzemi račun! Štirje nagrajenci so si tako razdelili 31.000 evrov.
Z nagradno igro je Finančna uprava RS želela posameznike ob uvedbi davčnih blagajn spodbuditi, da ob nakupu vzamejo račun. Le s preverjanjem računom se namreč uveljavi uporaba davčnih blagajn z namenom zmanjšanja sive ekonomije.business 361488 640
 
V prvih devetih mesecih nagradne igre so potrošniki preverili skoraj 18 milijonov računov. Število nepotrjenih računov pa se zmanjšuje, v prvem trimesečju so jih zabeležili 1,9 odstotka, v drugem in tretjem pa le še 1,2 odstotka.
 
Največ potrošnikov, in sicer kar 82 odstotkov, je račune poslalo elektronsko, 18 odstotkov pa jih je prispelo po pošti. V tem krogu nagradne igre je bilo skupaj zbranih 294.112 paketov računov.
 
Srečni nagrajenci
Glavno nagrado v višini 15.000 evrov je prejel Tomaž Tovornik iz Celja, drugo nagrado v višini 10.000 evrov Špela Zlodej iz Velenja, nagrado v višini 5.000 evrov pa Anisa Kelenc iz Veržeja.
Dodatna nagrada v višini 1.000 evrov pa gre v roke Regini Zidar iz Spodnje Idrije.

Vir: FURS

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje 'Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije."

logo 50 odtenkov sive ekonomije


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00