fbpx Nefiks
Nedelja, 17 Januar 2021

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Maturantje gimnazije Litija aktivni na delavnici sive ekonomije

Zavod Nefiks je v okviru projekta 50 odtenkov sive ekonomije in kampanije Vklopi razum, zahtevaj račun, izvedel delavnico na gimnaziji Litija, v kateri so sodelovali dijaki četrtih letnikov, ki so za maturo izbrali predmet sociologija.

V dveh šolskih urah so rešili kviz na temo sive ekonomije, poslušali predavanje kaj siva ekonomija je in kako vpliva na njihova življenja, ogledali smo si kratke filme in delavnico zaključili z debato.


Ugotovili smo, da so mladi zelo slabo poučeni o sivi ekonomiji. Po njihovem mnenju je to tudi razlog, da je obseg le-te tako velik v Sloveniji. Povedali so, da o tej temi kaj dosti niti niso razmišljali, niti se doma s starši o tem ne pogovarjajo.

Zavod Nefiks tako predlaga, da se mlade čimprej začne izobraževati in seznanjati s sivo ekonomijo in njenimi posledicami, saj je to edini način, da jo zajezimo.

Zapisala in vodila delavnico: Sanja D.

***

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije".