fbpx
Maturantje gimnazije Litija aktivni na delavnici sive ekonomije

| 50 odtenkov sive ekonomije

Zavod Nefiks je v okviru projekta 50 odtenkov sive ekonomije in kampanije Vklopi razum, zahtevaj račun, izvedel delavnico na gimnaziji Litija, v kateri so sodelovali dijaki četrtih letnikov, ki so za maturo izbrali predmet sociologija.

V dveh šolskih urah so rešili kviz na temo sive ekonomije, poslušali predavanje kaj siva ekonomija je in kako vpliva na njihova življenja, ogledali smo si kratke filme in delavnico zaključili z debato.


Ugotovili smo, da so mladi zelo slabo poučeni o sivi ekonomiji. Po njihovem mnenju je to tudi razlog, da je obseg le-te tako velik v Sloveniji. Povedali so, da o tej temi kaj dosti niti niso razmišljali, niti se doma s starši o tem ne pogovarjajo.

Zavod Nefiks tako predlaga, da se mlade čimprej začne izobraževati in seznanjati s sivo ekonomijo in njenimi posledicami, saj je to edini način, da jo zajezimo.

Zapisala in vodila delavnico: Sanja D.

***

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije".


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00