fbpx
Delavnica sive ekonomije v Ljubljani

| 50 odtenkov sive ekonomije

V četrtek, 20.10.2016, je v prostorih Nefiksa potekala delavnica v sklopu projekta 50 odtenkov sive ekonomije.

Udeleženci so se zbrali ob 19h in v dobri uri in pol skupaj z gostom Jožetom Gornikom raziskovali različne aspekte sive ekonomije. Najmlajša udeleženca sta povedala, da sta s sivo ekonomijo slabo seznanjena, saj se v šoli o tem niso pogovarjali; med mladimi vlada prepričanje, da so davki nekaj dolgočasnega, zato se v to niti ne poglabljajo.

Med debato smo prišli so ugotovitve, da bi se stanje v Sloveniji močno izboljšalo, če bi se spremenil odnos ljudi do sive ekonomije in če bi država uvedla še dodatne ukrepe za preprečevanje tega pojava. 


Konec delavnice je bil zastavljen kreativno, saj udeleženci pogledali osvestitveni posnetek ter iskali slovenske pregovore, ki bi jih lahko priredili na temo sive ekonomije.


Sledila je še pogostitev in sproščen klepet.

Pripravila: Sanja D.

***

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije".


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00