fbpx
2017 in 2018 proglašeni za leti boja proti SE

| 50 odtenkov sive ekonomije

Srbska vlada je proglasila leti 2017 in 2018 za leti boja proti sivi ekonomiji v sklopu Nacionalnega programa za zmanjševanje sive ekonomije.
 
sky 1560400 640Del strateških ciljev
Boj proti sivi ekonomiji je ena izmed prioritet srbske vlade že od leta 2015, ko so sprejeli akcijski plan za izvedbo vladnih načrtov. Z namenom ozaveščanja državljanov o pomenu zmanjševanja sive ekonomije in upoštevanja predpisov je pričela tudi z nagradno igro, ki bo potekala v tem in naslednjem letu.
 
Ukrepi davčne uprave
Obenem je Davčna uprava oblikovala nove organizacijske enote za opravljanje storitev za davkoplačevalce, uvedla nove elektronske storitve in preučila možnosti za poenostavitev upravnih postopkov v okviru svojih pristojnosti za vse gospodarske subjekte, ki spoštujejo pravila in pravočasno poravnajo svoje davčne obveznosti.
 
Izrazili so tudi željo po vzpostavitvi partnerskega odnosa z davkoplačevalci z novimi mehanizmi nadzora nad delom Davčne uprave s pomočjo anket med strankami. Cilj anketiranja je pridobitev neodvisne in objektivne ocene dela uprave in izobraževanje davkoplačevalcev, da bi imeli bolj realna pričakovanja glede dela davčne uprave.
Vir: Blic

 

"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje 'Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije."

logo 50 odtenkov sive ekonomije


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00