fbpx
Zaključni dogodek 50 odtenkov sive ekonomije na Roški

| 50 odtenkov sive ekonomije

V petek, 28.10.2016, se je v prostorih Srednje ekonomske šole Ljubljana-Roška odvila zaključna prireditev projekta 50 odtenkov sive ekonomije.
Namen projekta, ki teče že od maja 2014, je osveščanje mladih o posledicah sive ekonomije.

Sama zaključna prireditev je bila razdeljena na tri dele: v prvem delu so koordinatorji projekta predstavili vse dejavnosti, ki so bile opravljene v dveh letih in pol; sledila je okrogla miza, ki sta se jo kot gosta udeležila gospod Matjaž Kek (sekretar UKOM) ter gospod Stojan Glavač (služba za odnose z javnostmi FURS).

IMG 2765 opt

Med drugim sta dejala: "Davkov ne pobiramo samo zato, da imamo na FURSU za plačo, predvsem mladim je treba povedati, kaj davki so!" (Stojan Glavač, Služba za odnose z javnostmi FURS); "Veste, denarja imamo dovolj za naše ukrepe. Težava pa je, ker nam ga ponavadi zmanjka ravno takrat, ko bi radi naročili raziskavo, koliko so bili ukrepi dejansko uspešni." (Matjaž Kek, sekretar UKOM).

IMG 2736 opt

IMG 2711 opt


Zavod Nefiks je med izvajanjem delavnic v sklopu projekta prišel do istega zaključka - mladi žal ne vedo, kaj davki so in pojavu sive ekonomije ne posvečajo pozornosti. Sami navajajo, da si želijo, da bi se v šolah pogovarjali o tem.
Zadnji del prireditve je prevzel znani slovenski komik Klemen Bučan, ki je s publiko delil šalo, ki se mu je ob vabilu utrnila: "Ko se me klicali, če pridem na dogodek sive ekonomije, sem reku: Valda, plačaj na roko.".

IMG 2756 opt
Na koncu so bili razglašeni še nagrajenci natečaja MLADI IN SIVA EKONOMIJA. Prvo mesto je zasedel Jaka Bizjak, drugo mesto je pripadalo Andreji Vidic Hajdinjak, tretja pa je bila Helena Navstič, ki je tudi že sprejela nagrado.

DSC 3844 opt

Vsem zmagovalcem iskreno čestitamo!

***
"Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije".


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00