fbpx
Zavod Bob predstavlja: Orodja za emancipacijo mladih pri (samo)zaposlovanju

| Aktualno

Zavod Bob vabi na dogodek, kjer bodo predstavili ideje, kako lahko mlade podpremo na poti k zaposlovanju. Razvijali so jih v okviru projekta strateškega partnerstva Erasmus+, Post-YU Trilateral Bottom up Learning: Empowering Youth in the Region

Rezervirajte si četrtek, 24. 11. 2016, od 9.30 do 14.00 ure in pridite v KUD France Prešeren (Karunova 14, Ljubljana). Predstavili bomo inovativna orodja za delo z mladimi na področju (samo)zaposlovanja:

 • PRIKAZ (Program za razvoj kompetenc za avtonomne zaposlitve), program neformalnega učenja, ki učeče se opremi z razvojem kompetenc, pravimi socialnimi mrežami in projektnimi idejami za ustvarjanje zaposlitev, neodvisnih od trga dela in/ali tako izboljšuje konkurenčnost mladih na trgu dela.
 • VENTURE GROWTH ROADMAP, spletno orodje, ki mladim omogoča samorefleksijo, interaktivno povezovanje, vrstniško učenje preko dobrih praks in osebnih zgodb, mentorstvo ter spremljanje razvoja njihove poslovne ideje.
 • PREDLOG TOČKOVANJA za štipendije najbolj aktivnih mladih v mladinskih aktivnostih s poudarkom na njihovi aktivni participaciji in soustvarjanju aktivnosti.
 • Priročnik YOUTH VOLUNTEER MANAGEMENT GUIDEBOOK, ki naslavlja specifike mladih prostovoljcev, priznavanje njihovega dela in pridobljenih kompetenc ter njihovo osmišljanje v kontekstu mladinskega dela.
PRIDITE:
 • mladi in vsi, ki delate z mladimi,
 • predstavniki mladinskih centrov, nacionalnih mladinskih organizacij, mladinskih mrež in drugih mladinskih organizacij,
 • učitelji, mentorji, svetovalci,
 • predstavniki odločevalcev na področju mladine, izobraževanja in socialne politike na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni,
 • odločevalci, oblikovalci javnega mnenja ter vpliva na politike nasploh,
 • predstavniki sindikatov in gospodarske zbornice,
 • slovenske nacionalne agencije za Erasmus+, MOVIT.
Za doseganje ciljev povezovanja v mladinski politiki in zaposljivosti mladih v Post-YU regiji se bodo dogodka udeležili tudi predstavniki odločevalcev s Hrvaške in iz Srbije. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.
Prijave sprejemamo preko spleta na tej POVEZAVI. Število mest je omejeno na 30 udeležencev.

PROGRAM SREČANJA

9.30-10.00 Registration
10.00-11.30 PYTBUL Intellectual Outputs | interactive presentation Declaration on value of youth work | statement presentation
11.30-11.50 Coffee break
11.50-13.20 Good practices exchange | presenting youth policies with positive impact in Slovenia, Croatia and Serbia
FROM SERBIA:
- Marija Bulat - Generalna sekretarka Krovne organizacije mladih
- Nevena Letić - saradnica na projektu “Podrška sprovođenju Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u Republici Srbiji”
FROM CROATIA:
- Zoran Stevanović, Udruga Regionalni info-centar za mlade Rijeka "UMKI"
- Jelena Batelić, Udruga za mlade Alfa Albona
FROM SLOVENIA:
- Uroš Grilc, Urad za mladino Mestne občine Ljubljana
- Laura Krančan, Mreža MaMa
13.20-  Catering and informal networking

 

PYTBUL 1

***

KONTAKTNA OSEBA: Metka Bahlen Okoli (E-naslov: metka@zavod-bob.si)


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00