fbpx
Nefiks priznanje 2017

| Aktualno

Mladi in kompetentni svoje neformalno pridobljeno znanje vpisujejo v e-Nefiks. Zakaj? Ker se splača!

 

Podelitev priznanj za posameznike in organizacije bo 10. januarja 2017 v Ljubljani, na Kegljišču (Kotnikova 8) ob 13.00 uri.
Kot že nekaj let do sedaj tudi letos podeljujemo priznanja vsem, ki pridno vpisujete v knjižico Nefiks ali preko spleta v e-Nefiks, na katerega smo še posebej ponosni, saj smo ga temeljito prenovili in izpopolnili.

Prijave smo podaljšali do vključno 8. januarja 2016. Zbiramo pa jih:
-          preko pošte, tako da nam na naš naslov (Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana) pošljete fotokopije vaših vpisov v Nefiksu ali e-Nefiksu
-          preko sistema e-Nefiks, si v zavihku 'NEFIKS PRIZNANJE' izbereš vpise s katerimi sodeluješ in stisneš gumb 'prijavi se' – www.nefiks.si

Strokovna komisija si pridržuje pravico, da izloči vpise, ki niso dovolj kakovostni (nejasni opisi, pomanjkljivi podatki … ).

NEFIKSPRIZNANJE opt

Med vsemi prispelimi prijavami bo strokovna žirija neodvisno od števila vpisov izbrala še posebne nagrajence in sicer po sledečih kriterijih:
-          kvaliteta vpisov (primeren opis aktivnosti in kompetenc, jasnost in sistematičnost);
-          relevantnost za delodajalce.

Sami preverite kakšne novosti prinaša eNefiks in vpišite svoje kompetence še danes, saj je rok za prijavo za Nefiks priznanje 8. januar 2016. Naj omenimo le nekatere: možnost javnega profila, profilno fotografijo, vaše datoteke, tortni izris kompetenc, sledenje organizacijam, …

Možnosti sodelovanja za posameznike in organizacije
Sodelujete lahko vsi ki vpisujete (posamezniki) oz. razpisujete aktivnosti (organizacije) in ste v preteklem letu zbrali dovolj vpisov oz. aktivnosti, da lahko sodelujete za sledeča priznanja.

Kriteriji za priznanja za posameznike:
- bronasto priznanje - 5 vpisi v zadnjem letu;
- srebrno priznanje - 10 vpisov v zadnjem letu;
- zlato priznanje - 15 vpisov v zadnjem letu.

Kriteriji za priznanja za organizacije:
- bronasto priznanje - vpisani vsaj 4 različni aktivnosti;
- srebrno priznanje - vpisane vsaj  7 različne aktivnosti;
- zlato priznanje - vpisanih  vsaj 10 različnih aktivnosti.

mladiink opt
Zavod Nefiks se kot neprofitna mladinska nevladna organizacija že vseskozi prizadeva za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja v orodje e-Nefiks. V omenjeno orodje lahko mladi beležijo vse svoje aktivnosti, prostovoljstvo, študentsko delo, aktivizem ipd – torej vse, kar počnejo poleg formalnega šolanja.

Pri delu na terenu se sodelavci Zavoda Nefiks večkrat srečamo z mladimi, ki imajo težave pri iskanju (predvsem prve) zaposlitve in povezovanju z delodajalci. Orodje eNefiks pomaga mladim, da na verodostojen način dokažejo delodajalcu vse svoje izkušnje in udejstvovanja zunaj ustaljenih okvirjev izobraževanja (formalna izobrazba ipd.).

***
Nefiks je vodilni sistem beleženja neformalno pridobljenega znanja v Sloveniji, do katerega posamezniki in organizacije dostopajo preko internetnega portala E-Nefiks ali z vpisom v knjižico. Organizacije z njim promovirajo aktivnosti pri katerih mladi razvijajo kompetence in jim omogoča, da vse neformalno pridobljeno znanje, veščine in izkušnje na enem mestu pregledno zabeležijo in uporabijo pri svoji nadaljnji karierni poti.
#mladiinkompetentni


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00