fbpx
Klubovka iz Maribora dobila zaposlitev v Avstriji

| Zaposlitveni klubi za mlade

Ni nujno, da bo tvoja prva zaposlitvena priložnost ravno v Sloveniji. Če nisi omejen v svojem iskanju, lahko službo dobiš tudi v tujini, tako kot je to storila članica Zaposlitvenega kluba za mlade v Mariboru. Preberi si njeno izjavo:

13 opt

Po enem letu prijave na Zavodu za zaposlovanje sem se odločila pridružiti zaposlitvenemu klubu v Mariboru. Želela sem izkoristiti vse možnosti, ki mi bodo olajšale ali vsaj zbistrile pot do prve zaposlitve. Tako smo se s septembrom prvič srečale neznanke, ki smo se skozi srečanja spoznavale in stkale prave prijateljske vezi. V sproščenem vzdušju smo delile informacije, se bodrile in razvijale nove ideje. Udeleževale smo se različnih dogodkov, s svojimi obiski pa so nas razveselili tudi posamezniki, ki so bili prijazno pripravljeni deliti svoje nasvete z nami. Naš glavni cilj je bil izpopolniti naše CV-je in se uriti v razgovorih, kar nam je tudi nekako uspevalo. Zame je bil zaposlitveni klub odlična izkušnja, s katero sem pridobila ogromno koristnih informacij in kontaktov, obenem pa sem se uspela tudi zaposliti v Avstriji. Sicer ta služba ni tisto, kar bi želela početi tudi v prihodnje, je pa vseeno odskočna deska in motivacija za naprej.
Zaposlitveni klub bi torej priporočila vsem, ki so za svojo kariero pripravljeni storiti še kaj več, kajti nudi prav tisto kar potrebuješ in želiš. Me smo si klubovske aktivnosti skrojile po meri in bi rekla, da je bilo več kot uspešno. Hkrati pa smo z udeleženkami postale tudi prave prijateljice in bomo stike ohranjale tudi v prihodnje.


Lili R.

***
Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanje v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 163 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem v Novem mestu in na Jesenicah, v tretjem krogu pa v Ljubljani.


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00