fbpx
  • Zavod Nefiks
  • Aktualno
  • Kaj prinaša projekt DESTINY - Razvoj veščin mladih iskalcev zaposlitve z uporabo MOOC-ov
Kaj prinaša projekt DESTINY - Razvoj veščin mladih iskalcev zaposlitve z uporabo MOOC-ov

| Aktualno

Na trgu je tako vse več iskalcev zaposlitve s formalnimi kvalifikacijami in univerzitetnimi diplomami, ob tem pa delodajalci poročajo, da težko najdejo ustrezne kandidate za delo - take, ki bodo imeli dobro razvite prenosljive kompetence in tudi določene poklicno specifične veščine. Projekt DESTINY - Razvoj veščin mladih iskalcev zaposlitve z uporabo MOOC-ov, v katerem sodeluje tudi KADIS, želi ponovno povezati sistem izobraževanja s trgom dela, spodbujati razvoj veščin in zmanjšati brezposelnost mladih z uporabo MOOC-ov (množičnih odprtih spletnih tečajev). V projektu sodelujejo tako univerze kot privatne organizacije iz štirih držav.

 V prejšnjem letu smo že opravili raziskavo med delodajalci iz štirih različnih branž (SI–gospodarstvo, finance, pravo; GR – inženiring; VB – zdravstvo; ES – turizem) in iskalci zaposlitve, s pomočjo katere smo identificirali deset prenosljivih in tri poklicno-specifične kompetence, ki jih delodajalci pri iskalcih zaposlitve in zaposlenih najbolj pogrešajo. Izsledki raziskave tako predstavljajo tudi okvir za pripravo MOOC-ov.

KADIS d.o.o. tako razvija prve MOOC-e v slovenskem jeziku s področja poslovne komunikacije in upravljanja samega sebe, ki so v prvi vrsti namenjeni mladim iskalcem zaposlitve, k udeležbi pa ste vabljeni tudi vsi ostali, ki želite razviti mehke veščine.

In kaj MOOC-i sploh so?

Gre za t.i. masovne odprte spletne tečaje (Massive Open Online Courses), ki so učenje naredili še bolj dostopno, nekateri pa celo trdijo, da gre za demokratizacijo izobraževanja. Danes najbolj znana ponudnika tovrstnih spletnih tečajev sta Coursera in Udacity, kjer lahko posameznik najde na stotine vsebin z najrazličnejših področij. Za razliko od bolj poznanih webinarjev, MOOCi ne potekajo ob točno določenem času, temveč so terminsko določeni le začetki posameznih modulov, običajno po tednih. Posameznik si tako lahko sam določi obseg in časovni okvir učenja, vse kar potrebuje, pa je dostop do interneta na računalniku ali pametnem telefonu.

Pridružite se nam na prvem MOOC-u: POSLOVNA KOMUNIKACIJA

MOOC »Poslovna komunikacija« sloni na NLP tehnikah in zajema tematike kot so:

- Javno nastopanje
- Osnove pogajanj in asertivnost v komunikaciji
- Neverbalna komunikacija in poslovni bonton

Spletni tečaj se prične 1. februarja 2017 in traja tri tedne. Prijave zbiramo na: maja.milojkovic@kadis.si ali marusa.gorsak@kadis.si. Udeležba je brezplačna.


V pripravi je še MOOC na temo upravljanja samega sebe, ki bo zajel tematike kot so: upravljanje s časom (postavljanje prioritet, odpravljanje odlašanja) postavljanje ciljev in (samo)motiviranje. Predviden začetek tega MOOC-a oz. spletnega tečaja je konec februarja/začetek marca.

Prispevek pripravila:

Maruša Goršak
Univ. dipl. ped./andr.
Karierna in HR svetovalka
KADIS d.o.o.

logotipi Destiny


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00