Nefiks
Sreda, 11 December 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Bi šli študirat v tujino? Preberite o možnostih štipendiranja!

Večina slovenskih dijakov in študentov, ki se odloči za opravljanje dodiplomskega ali podiplomskega študija v tujini, se prijavi na katerega od razpisov za sofinanciranje šolnin in življenjskih stroškov z različnimi štipendijami. Najpogosteje so koriščene štipendije Ad Futura, na spletnih straneh Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije pa so ažurno objavljeni še različni drugi štipendijski razpisi.
library 869061 640Pri izbiri študija v tujini je potrebno preveriti javno veljavnost študijskega programa, kar omogoča začetek postopka vrednotenja izobraževanja po dosegu željene stopnje izobrazbe v tujini in vrnitvi v Slovenijo.

Štipendije Ad Futura

22. 12. 2016 je bil objavljen razpis štipendij Ad Futura za študij v tujini za leto 2017. Rok za prijavo na 3 milijone evrov vreden razpis »Štipendije za študij v tujini« je 19. 4. 2017. Prijavijo se lahko vlagatelji, ki nameravajo javno veljavno spričevalo za dodiplomski ali podiplomski študij pridobiti v tujini. Namen štipendij Ad Futura je dvigniti strokovno usposobljenost in konkurenčnost slovenskega gospodarstva s pridobitvijo kadra za inovacije in razvoj različnih znanstvenih področij. Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije razpisuje štipendije Ad Futura, poleg za študij v tujini, tudi za študijske obiske dijakov in študentov v tujini ter sodelovanje mladih raziskovalnih skupin in posameznikov na tekmovanjih v tujini.

caucasian 1822655 640