fbpx
Teden vseživljenjskega učenja in Parada učenja

| Aktualno

Z današnjim dnem se je pričel teden vseživljenjskega učenja (TVU 2017), ki je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

Logo TVU SUSD 2017 opt
Leto 2017 je Leto izobraževanja odraslih v Evropi, ki deluje pod sloganom »Moč in radost učenja«. Skupne akcije letošnjega leta so Moč in radost učenja, Učenje in kultura z roko v roki in Parada učenja – Dan učečih se skupnosti. TUKAJ si lahko pogledate, kaj vse pripravljamo na Zavodu Nefiks v tem pomladnem mesecu.

Dnevi učečih se skupnosti’ je obogatitev projekta Teden vseživljenjskega učenja (TVU), ki jo je omogočil projekt Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO) v Sloveniji. Gre za zaporedje enodnevnih festivalskih in strokovnih dogodkov, izpeljanih v okviru TVU. Projekt sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Dogodki se bodo odvijali na različnih lokacijah in so informativno-svetovalne, promocijske, kulturne in družabne narave.

Vabimo vas, da se udeležite raznih brezplačnih delavnic, ki jih bomo izvedli pod okriljem projekta Teden vseživljenjskega učenja. Potekale bodo od 12. maja 2017 do 30. junija 2017 v prostorih Cene Štupar – CILJ in v prostorih naših partnerjev. Verjamemo, da se bo v tem času našlo za vsakega nekaj, saj partnersko mrežo sestavlja 57 partnerjev iz različnih področij.

V okviru 22. Tedna vseživljenjskega učenja, Javni zavod Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana, razpisuje tudi nagradni natečaj z naslovom »Jaz migrant«. Letošnji natečaj je namenjen drugi triadi osnovnih šol in srednjim šolam.

Vse prireditve so za udeležence BREZPLAČNE, za delavnice Ceneta Štuparja je obvezna le predhodna prijava na e-mail: helena.nevistic@cene-stupar.si ali na telefon 030 640 261.

Logo Parada Ucenja PU2017 R logo SLO napis opt

Poleg več kot 300 brezplačnih delavnic v sklopu Tedna vseživljenjskega učenja pa se lahko udeležite tudi Parade učenja, ki predstavlja osrednji del Tedna vseživljenjskega učenja. Po Sloveniji bo tako 17. maja 2017, v 14 mestih hkrati potekala Parada učenja, zato smo še toliko bolj ponosni, saj bo  ljubljanska Parada učenja potekala na Kongresnem trgu v Ljubljani med 10.00 in 17.00.

Parada učenja je dogodek posvečen vseživljenjskemu učenju, kjer se v festivalskem duhu pripravi 'sejem' priložnosti za učenje in ustvarjalnosti na javnem mestu. Udeležencem so namenjene informativne in svetovalne stojnice, predavanja, delavnice, projekcije, nastopi zglednih učečih se in predstavnikov vseh generacij, kulturni nastopi ter drugi, za široko javnost privlačni dogodki.

V sklopu dogodka se bodo na izredno zanimiv način predstavilo 50 različnih izobraževalnih ustanov, podjetij, društev, policija, vojska in gasilci. Animirali vas bomo s kulturnim programov, telovadbo, raznimi kreativnimi in drugimi delavnicami, poligoni, predavanji, in še in še. Celoten dogodek je za udeležence brezplačen, poudarek je na izmenjavi znanj in ozaveščanju o pomembnosti vseživljenjskega učenja. Dogodek bo otvoril župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

 

TUKAJ se skrijava seznam dogodkov, ki jih v maju pripravljamo na Zavodu Nefiks.

Vir: Cene Štupar

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00