fbpx
Računalniki za socialno ogrožene

| Aktualno

Dejavnost društva za trajnostni razvoj Duh časa združuje veselje do računalništva, skrb za okolje ter čut za sočloveka. Prostovoljci (ne nujno računalniške stroke) zbrano odsluženo računalniško opremo pripravijo za ponovno uporabo, jo programsko opremijo in na koncu brezhibno podarijo socialno ogroženim posameznikom in družinam.

Računalnike in pripadajočo opremo dobivajo od podjetij in gospodinjstev, ki jim je škoda zavreči mnogokrat še povsem delujoče naprave, ki jih je povozil čas. Dejavnost povsem prostovoljno izvajajo že od začetka leta 2012, v letu 2017 pa predvidevajo, da bodo podarili že 3000. računalnik! Duh casa 1

Kljub skoraj ničelnim sredstvom (financirajo se z občasnimi prostovoljnimi prispevki) delujejo v več krajih po Sloveniji. Poleg Ljubljane, kjer imajo osrednjo delavnico na OŠ Bičevje, jih tako lahko najdete še v Mariboru, Trbovljah, Kozini, Ptuju, Postojni in Tolminu. Te delavnice so organizirane različno. V Ljubljani, Mariboru in Trbovljah imajo dovolj prostora, da izvajajo vse aktivnosti (prevzem, priprava in servisiranje, predaja), v ostalih krajih pa so le zbirne točke, kjer lahko donirate ali prevzamete rač. opremo. Če torej imate odslužen računalnik, monitor, tipkovnico, miško, ali pa zgolj kup kablov ki vam ne služijo več, jih podarite Društvu Duh časa. Fantje in punce, ki izvajajo dejavnost Računalniki za socialno ogrožene (RSO), jim bodo ponovno vdahnili življenje. Kako pa socialno ogroženi od Društva Duh časa dobijo računalnik? Postopek se razlikuje glede na socialno stanje prosilca (nezaposlen, upokojenec, invalid, azilant ...), zato kar stopite z njimi v stik in vse vam bodo razložili.

Informacije o Društvu Duh časa:
splet (društvo): http://duh-casa.si/
splet (dejavnost RSO): http://racunalniki.duh-casa.si/
seznam lokacij po Sloveniji: http://racunalniki.duh-casa.si/donatorji/seznam-zbirnih-tock/
telefon: 068 154 063 (pon. - sob., 11h - 16h)
delovni čas: vsaka lokacija ima svoj urnik!

Računalniki za socialno ogrožene

Duh casa 4

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00